Saftiga Saffransbullar

Här kommer ett riktigt bra recept på fluffiga, mjuka och underbara saffransbullar. Kombinationen av saffran och kardemumma är mycket god och degen är härligt luftig.
SAFFRANSBULLAR

20 st stora saffransbullar 
4 dl mjölk
1 dl grädde eller 50 g smör
4 påsar (2 g) saffran
50 g jäst
½ tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella 10 %
150 g rumstempererat smör
Cirka 16 dl vetemjöl special
Fyllning
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1,5 msk malen kanel
2 tsk kardemummakärnor
Garnering:
Ägg till pensling
Mandelspån eller pärlsocker

Gör såhär:
Värm mjölk, vispgrädde och saffran till cirka 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt salt, strösocker och kesella. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

Blanda smör, strösocker, kanel och nystötta kardemummakärnor till en krämig fyllning. Dela degen 3 lika stora delar och täck med bakduk. Kavla ut en degbit till en rektangulär platta, cirka 1 cm tjock. Bred över smörkrämen,rulla och skär ut i önskad storlek. Lägg dom i bakformar, ställ på en plåt och täck med bakduk. Låt jäsa i 45 min. Värm ugnen till 200° Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsocker eller mandelapån och grädda dem gyllene i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.
Se här för ytterligare tips med samma deg:
Forma dina lussekatter på smartare vis
Fyllda saffransgifflar
SAFFRANSBULLAR2
12049337_1613212508944576_738288923070539838_n12108161_1613212472277913_6832003643090492097_n12193275_1613303938935433_7992160342534512014_n

Join the Conversation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close