Afghansk yoghurtdipp

Grymt god yoghurtsås som får sin läckra smak av vitlöken som steks i smör innan den blandas i yoghurten. Ett gott tillbehör till maten, passar även fint som slladadressing eller som yoghurtdipp med bröd. 
afghansk dippa

1 skål afghansk yoghurtdipp
6 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
10 g smör
1 msk torkad mynta
Salt

Gör såhär:
Hetta upp smöret utan att den bränns vid. Pressa i vitlöksklyftan och fräs allting lite hastigt under omrörning. Blanda vitlökssmöret med yoghurt, mynta och salt. Om du vill ha en rinnig sås kan du späda dippan med lite vatten. Rör om och låt gärna stå en stund i kylen innan servering. Servera som tillbehör till maten, som en dressing till salladen eller som en dippsås med bröd.

img_8248img_8258yoghurt

Join the Conversation

  1. Så himla gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close