Ägg/ Indien

Ägg bhurji- Indisk äggröra

Äggröra på indiskt vis. Kryddig, nyttig och full med smaker. Väldigt gott att serveras med en bit bröd som en stärkande frukost eller lunch. Recept på ett gott bröd som passar bredvid hittar du HÄR!


4 portioner
6 st ägg
1 gul lök
3 st tomater
1 msk finhackad ingefära
1 grön chili
1 liten knippe finhackad färsk koriander
Olja till stekning
Kryddor:
1 tsk spiskumminfrön (kan ersättas med 1 tsk spiskumminpulver)
1 tsk chilipulver eller paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk garam masala
Salt & peppar

Gör såhär:
Hacka lök och tomat i tärningar. Finhacka ingefära, chili och koriander. Knäck alla ägg i en skål och vispa dem lite lätt med en gaffel.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek spiskumminfröna några sekunder. Om du använder spiskumminpulver kan du hoppa över detta moment och har istället i spiskumminen när du tillsätter alla övriga kryddor lite längre fram i receptet.

Tillsätt löken och stek tills den får färg och mjuknar. Vänd i chili och ingefära och stek lite till.Tillsätt sedan alla kryddor och stek några sekunder. Vänd i tomat och stek under omrörning några minuter. Vänd i äggen och rör om, stek under omrörning tills du får en äggröra. Vänd slutligen i koriander och servera äggröran direkt med en bit bröd.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like