Bönor/ Grytor/ Huvudrätt/ Kött/ Sydamerika/ Utvalt

Äkta Chili -Texas style

En het mustig chili gjord på högrev. Den får gärna stå och puttra några timmar. Jag serverar min chili med guacomale, hemmagjord salsa, nachochips, majskolvar och grönsaker. Oj så gott!

6 portioner Chili 
1 kg högrev
2 gula lökar
1 grön paprika
2-3 st chili (gärna chipolte)
6 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk chilipulver
1 msk spiskummin
2 msk torkad oregano
1 tsk korianderpulver
2-3 st mörk chokladbitar eller 1 msk kakao
400 g krossad tomat
3 msk tomatpuré
5 dl vatten
400 g kokta kidney bönor
Salt & peppar
4 msk rapsolja
Hemmagjord Salsa– recept finns HÄR!
Guacomale:
3 st avokado- urkärnade och finhackade
1 tomat- finhackad
1 pressad lime
1 vitlöksklyfta- pressad
En liten bit rödlök- finhackad
Koriander efter smak (kan uteslutas)
Salt & svartpeppar
Blanda alla ingredienser och ställ i kylen en stund innan servering. Om du vill ha en krämig konsistens på guacomalen kan du tillsätta lite cremé fraiche eller gräddfil.

Chiligrytan, gör såhär:
Grovhacka löken och skär köttet i grytbitar. Hetta upp några matskedar olja och fräs köttet med löken under omrörning, tills köttet börjar få färg. Hacka paprikan, chili och vitlöken. Släng ner dem i grytan och fräs lite till.  Tillsätt alla kryddor och fräs en stund. Blanda sedan i alla övriga ingredienser förutom bönorna, rör om och koka upp. Lägg på ett lock på grytan och låt puttra en bra stund, ca 1,5-2 timmar. Rör om då och då, smaka av och krydda eventuellt mer. Blanda i de kokta bönorna och låt dem få puttra med i grytan 1 timme.
IMG_20150925_174721-01IMG_20150925_173803-01

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

två + 5 =