En het mustig chili gjord på högrev. Den får gärna stå och puttra några timmar. Jag serverar min chili med guacomale, hemmagjord salsa, nachochips, majskolvar och grönsaker. Oj så gott!

6 portioner Chili 
1 kg högrev
2 gula lökar
1 grön paprika
2-3 st chili (gärna chipolte)
6 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk chilipulver
1 msk spiskummin
2 msk torkad oregano
1 tsk korianderpulver
2-3 st mörk chokladbitar eller 1 msk kakao
400 g krossad tomat
3 msk tomatpuré
5 dl vatten
400 g kokta kidney bönor
Salt & peppar
4 msk rapsolja
Hemmagjord Salsa– recept finns HÄR!
Guacomale:
3 st avokado- urkärnade och finhackade
1 tomat- finhackad
1 pressad lime
1 vitlöksklyfta- pressad
En liten bit rödlök- finhackad
Koriander efter smak (kan uteslutas)
Salt & svartpeppar
Blanda alla ingredienser och ställ i kylen en stund innan servering. Om du vill ha en krämig konsistens på guacomalen kan du tillsätta lite cremé fraiche eller gräddfil.

Chiligrytan, gör såhär:
Grovhacka löken och skär köttet i grytbitar. Hetta upp några matskedar olja och fräs köttet med löken under omrörning, tills köttet börjar få färg. Hacka paprikan, chili och vitlöken. Släng ner dem i grytan och fräs lite till.  Tillsätt alla kryddor och fräs en stund. Blanda sedan i alla övriga ingredienser förutom bönorna, rör om och koka upp. Lägg på ett lock på grytan och låt puttra en bra stund, ca 1,5-2 timmar. Rör om då och då, smaka av och krydda eventuellt mer. Blanda i de kokta bönorna och låt dem få puttra med i grytan 1 timme.
IMG_20150925_174721-01IMG_20150925_173803-01

Kopiera