Afrika/ Dessert/ Efterrätt/ Frukt & Bär

Akwadu- Ugnsbakade bananer med kokos

Superenkel och supergod dessert som du snabbt slänger ihop. En afrikansk dessert från Ekvatorialguinea med läckra smaker. Servera gärna bananerna när de är alldeles nybakade och varma med glass… mmmm!
4-6 portioner
5 st bananer
1 dl mörkt muscovadorörsocker eller brunt farin socker (jag tog muscovadorörsocker)
1 dl riven kokos
1 dl apelsinjuice
1 citron
1 tsk kanel
2 msk ljus sirap (kan uteslutas)
Smör till smörjning av formen

Gör såhär:
Värm ungen till 200°. Smörj en ugnsform med smör. Skala bananerna och dela i bitar. Lägg bananerna i formen. Häll saften från en citron och 1 dl apelsinjuice över. Strö socker och kanel över bananerna. Ringla sirap över. Avsluta med att strö kokos på allting. Baka mitt i ugnen tills bananerna mjuknar och kokosen får gyllene färg, ca 15 min. Servera gärna direkt när bananerna är varma. Supergott med glass!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fyra × 2 =