Asiatisk vitkålssallad med nudlar

Detta är utan tvekan en av de godaste sallader jag någonsin smakat på. Den hemliga ingrediensen i är snabbnudlar. WOW! Gillar du asiatiska smaker så kommer du älska denna. En krispig sallad med “crunch”. Här kommer ett toppen recept på asiatisk vitkålssallad med nudlar. Detta recept är ett av mina äldsta recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder.

Vitkålssallad, 4 portioner
0,5 vitkålshuvud
1 morot
1-2 salladslökar
2 pkt snabbnudlar, valfri sort
1 dl sötmandel
2 msk sesamfrön
1 chili om du gillar hetta
Dressing:
0,5 dl vit vinäger
2 msk socker
2 msk soja
0,5 dl sesam- eller rapsolja
1 tsk fisksås eller 2-3 msk limejuice
Salt

Gör såhär:
Lägg vinäger, socker och soja i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löses upp. Stäng av värmen och låt svalna. Blanda sedan i olja och fisksås/lime. Täck kastrullen med ett lock och ställ åt sidan. Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Riv morot, finhacka löken. Ställ åt sidan

Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Krossa nudlarna med händerna, lättast att göra när de fortfarande är i sin förpackning. Ta bort kryddpåsen som ligger i, den ska du inte använda. Sprid ut nudlarna på en plåt och strö över sesamfröna. Grovhacka mandlarna och strö över. Ta in plåten mitt i ugnen och rosta nudlarna tills de får lite färg, ca 10 min. Ha koll, de bränns vid snabbt. Ta ut och ställ åt sidan. HIT kan du förbereda alla moment tills det är dags att servera salladen. Förvara dressingen och grönsakerna i kylen, nudlar och nötter i rumstemperatur om den ska blandas vid senare tillfälle. Salladen är godast att servera direkt efter man blandat den.

Lägg grönsakerna i en skål, häll över dressingen och blanda. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt/soja/fisksås. Gillar du chili eller koriander kan du ha det i. Häll nudlarna och nötterna i salladen och blanda en gång till. Servera!



 

Join the Conversation

  1. Mariana says:

    En halv dl el msk sesam el raps olja?

    1. Zeina Author says:

      En halv dl:-D Mvh Zeina

  2. peter says:

    Blir inte nudlarna hårda? Jag förstår inte hur de kan tillagas av att rostas bara.

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Jo de ska vara knapriga, en sallad med crunch i 😀

  3. Suveränt god vitkålssallad, har gjort den och jag och mina gäster var mer än nöjda. Tack för alla dina fina recept 🙂

  4. Karin says:

    Barnen, 3 och 5, älskade den här! Jag med 🙂

  5. Hjälp så gott detta var! Definitivt ny favorit!

  6. Cecilia Blomberg says:

    Överraskade familjen totalt. Så underbart krispig och god sallad!

  7. Virve Brynhagen says:

    Rostade nudlar, som chips, och mandlar och nötter ger så god, nötig smak. Åt detta med dina satay kycklingspett, ska lagas fler gånger. Minskade lite på det mest kaloririka i recepten, kör lite á la viktväktarna.

  8. Margaretha says:

    Gott! Jag var lite skeptisk men du hade såklart helt rätt. Det där är en jättegod sallad. Både de rostade nudlarna och mandlarna gjorde susen.

  9. MixyT says:

    Tog jordnötter i stället för mandlar för en ännu mer asiatisk touch. Dessutom häften var raps- och sesamolja för att spara å den dyra sesamoljan. Det här är en mycket god sallad. Rekommenderas verkligen.

  10. Jenny says:

    Alltså vilken fantastisk sallad och vilket härligt crunch det blir från de ugnsrostade nudlarna. Helt klart min nya storfavorit som jag gärna serverar till asiatiska kycklingfärsbullar eller panerad stekt fetaost… så enkelt… så gott!!

Lämna ett svar till Zeina Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close