Frasiga borekrullar fyllda med köttfärs, fantastiskt goda att servera med hummus och sallad. Typisk plockmat som gärna serveras som en del av en mezzabuffé tillsammans med annat gott. 
IMG_7577
Ca 25 stycken borekrullar
350 g yufkadeg (se bild för tips) eller 500 g filodeg
400 g köttfärs eller veggofärs
2 gula lökar
2 tsk sjukryddor- reept HÄR! om du inte hittar en färdigmix i affären
Salt och peppar
2 dl finhackad färsk persilja (kan uteslutas)
1 dl pinjenötter (kan uteslutas)
Smet för att hålla ihop rullen med:
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
Stekning:
Rapsolja
Borekrullar med ost- recept HÄR!
TIPS! Yufkadegen hittas främst i orientaliska livsmedelsbutiker i kyldisken.

Gör såhär:
Finhacka löken och stek i olja tills den får färg. Vänd i färsen och stek tills den blir genomstekt. Tillsätt kryddor, persilja och pinjenötter, fräs en stund till. Låt blandningen svalna innan du fyller degen. Jag använder yufkadeg för att jag tycker att den är enklast att jobba med. Använder du filodeg skär du ut fyrkanter i önskad storlek. Tänk på att alltid hålla båda degsorter ordentligt täckta, särskilt filodegen, annars torkar de ut och smulas sönder vid användning. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål, detta ska du använda som “klister” för att hålla ihop rullen vid stekning.

Lägg ca 2 msk fyllning längst ut på degen, vik in kanterna och rulla som en vårrulle. Pensla med lite av “klistret” längst ut och stäng ihop rullen. Ställ rullarna på en tallrik, ställ inte dem för tätt ihop varandra, de kan lätt fastna ihop. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem ca 1 min på varje sida. Ha koll på rullarna, de får snabbt färg. Låt rinna av på papper och servera dem varma eller kalla. De är goda att serveras som en del av en buffé, bredvid soppan, som en förrätt eller med sallad och hummus.BorekBorekBorekBorekBorekBorekBorekBorek

Kopiera