Brigadeiros- Brasilianska chokladtryfflar

Superläckra brasilianska chokladtryfflar som är busenkla att göra! Dom är så goda och smälter i munnen. Du kan rulla bollarna i valfri garnering. Allt från strössel, kakao till finhackade nötter passar perfekt.

Ca 16-18 st bollar
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 msk kakao
15 g smör
Smör till smörjning
Valfri garnering:
Chokladströssel, kakao, finhackade nötter eller kokos

Recept på saffransbollar hittar du HÄR! och kokossnöbollar HÄR!

Gör såhär:
Häll kondenserad mjölk i en kastrull. Tillsätt kakao och smör. Värm upp på medelvärme under ständig omrörning. Viktigt att du hela tiden rör om annars bränns den kondenserade mjölken lätt vid. Rör om tills blandningen tjocknar och börjar släppa kastrullens kanter. Det tar ca 6 min.

Smörj en tallrik med smör. Häll ut chokladblandningen på tallriken. Låt svalna och täck sedan med plats. Låt kallna i kylen i ca 2 timmar. Ta sedan ca 1 msk av chokladsmeten och rulla till en boll. Rulla bollen i önskad garnering. Kakao och kokos bryter av sötman, chokladströssel och nötter ger en god krispig konsistens till bollarna. Du kan lägga bollarna i små formar eller direkt på ett fat. Låt bollarna stelna i kylen i minst 30 min. Förvara brigadeiros i kylen fram till servering. Bollarna klarar sig fint i kylen upp till 7 dagar.

Join the Conversation

  1. Tack för ett enkelt och gott recept 🙂 jag hade i lite salt också för ännu godare smak, ett tips 😉

  2. Natalie E says:

    Så smarrigt och busenkelt!
    Bonusupptäckt: första gången kokade vi inte tillräckligt länge, så de var lite väl mjuka. Så gång två tog vi i och hade kvar på värmen längre än vi ville. De blev för hårda för brigadeiros. MEN blev helt perfekt chokladkola och sååå enkelt ju! Så tips för busenkel chokladkola till nästa jul 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close