Bulgur med vermicelli

Lättlagad bulgur med rostad vermicelli som passar perfekt att servera vid de flesta rätter. På bilden har jag serverat bulgurn med patlican kebab, recept hittar du HÄR!
4 portioner
2 dl bulgur som är blandad med rostad vermicelli (finns att hittas i främst orientaliska livsmedelsbutiker)
4 dl vatten
50 g smör
1 st buljongtärning (använd valfri sort)
0,5 tsk sjukryddor

Fler goda recept med bulgur:
Turkisk tomatbulgur
Libanesisk bulgurpilaff med kött
Libanesisk bulgurpilaff med kyckling

Gör såhär:
Lägg bulgurn i en kastrull, smula över buljongen, krydda med sjukryddor, klicka över smöret och häll slutligen över hett vatten. Rör om, lägg ett lock på grytan och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjudas på låg värme tills allt vatten har kokats bort, det tar ca 15 min. Fluffa till bulgurn med en gaffel och servera med önskat tillbehör. 

Join the Conversation

  1. Den här kombinationen har jag ätit många gånger på restaurang och det är ju sååå gott. Måste testa hemma så fort som möjligt. Tack för att du delade med dig av detta recept Zeina!

  2. Mikaela Svanborg says:

    Jag läste att man kan bryna bulgur i smör eller olivolja innan man kokar den https://farbrornikos.se/2021/05/06/koka-bulgur/

  3. Anonym says:

    Vad gör man för fel om bulguren blir grötig?

    1. Daniel says:

      För mycket vatten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close