Bulgur/ Grönsaker/ Utvalt/ Vegetariskt

Bulgurwok med quorn- middag på 30 min

Bulgurwok

God och nyttig snabbmat som du enkelt slänger ihop. Ta de grönsaker du har hemma och gillar, fräs lite hastigt. Blanda i bulgur och låt den svälla med grönsakswoken, du har en fräsch middag klar på nolltid. Idag testade jag att servera bulgurn med quornfilé istället för kyckling som jag vanligtvis brukar välja. Det blev ju hur gott som helst. Alla i familjen gillade det och åt med god aptit. 03022016-IMG_1339

6 portioner bulgurwok
1 zucchini
10 st färska champinjoner
1 lök
2 paprikor av valfri färg
5 dl finkorning bulgur
1 grönsaksbuljong (salt eller örtsalt funkar bra också)
5 msk olja
6 dl vatten
Salt & svartpeppar
Quornfiléerna, krydda efter smak eller följ min kryddsättning:
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk örtsalt
Svartpeppar
10 g smör+ lite olja
Recept på saftig kycklingfilé hittar du HÄR!
TIPS! De flesta grönsaker passar fint i denna rätt, ta det som finns hemma. Vill du att det ska gå extra snabbt kan du ta en påse djupfrysta wokgrönsaker och fräsa dem istället för färska grönsaker.

Gör såhär:
Tina upp quornfiléerna och krydda dem runt om med alla kryddor. Hetta upp smör och olja, stek dem i ca 4 min på varje sida, stäng av värmen och ställ åt sidan. Hacka alla grönsaker, hetta upp olja i en djup stekpanna eller kastrull och stek dem under omrörning. Du väljer hur mycket tuggmotstånd du vill ha. Jag gillar mina grönsaker krispiga så jag fräser dem bara i ca 5-6 min. Krydda med lite salt och svartpeppar.

Koka upp vatten, smula i buljongtärningen. Blanda bulgurn ordentligt med de wokade grönsakerna, häll över hett vatten. Toppa med filéerna och lägg ett lock stekpannan. Låt ångas långsamt på medelvärme tills bulgurn mjuknar. Har du finkornig bulgur går det ganska snabbt, ca 4 min. Servera med antingen tsatsiki eller sweet chilisås och sallad.Fotor_145505159996043BulgurwokBulgurwokBulgurwokBulgurwok03022016-IMG_1333

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

arton + 8 =