Butter halloumi

Jag älskar indisk butter chicken. Krämig och urläcker gryta. Jag testade att göra en förenklad vardagsvariant på butter chicken och bytte ut kycklingen mot halloumi. Vilken fantastisk rätt det blev! Alla i familjen älskade grytan. Kommer definitivt tillagas fler gånger här hemma. Recept på butter chicken med kyckling hittar du HÄR!

4-6 portioner
400 g halloumi
2 gula lökar
2 st chili (uteslut eller minska mängd om du vill ha en mild sås)
1 msk riven ingefära
3 vitlöksklyftor
400 g krossad tomat (gärna finkrossad)
3 dl grädde (36%-40% fetthalt)
50 g smör
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk socker (mängd kan minskas)
Kryddor:
1 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
1 msk spiskumminfrön eller vanlig spiskummin
1 msk chilipulver (kan ersättas med paprikapulver)
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Naan
Raita
Ris

Recept på snabba vitlöksnaan hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka lök och chili. Riv ingefära och vitlök. Hetta upp smör. Stek lök, chili, ingefära, vitlök och alla kryddor under omrörning. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt krossad tomat, 1 dl vatten, blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-20 min. Häll i grädde, smaksätt med socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra i 10-15 min till.

Skär halloumi i tärningar, hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumi tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt den få puttra med i 5-6 min. Servera grytan med önskat tillbehör.

Join the Conversation

  1. Veronica says:

    Låter så gott! borde ju funka lika bra med kyckling till vardags också, säkert inte lika gott som när man lägger ned mer tid men blir nog gott åndå tror du inte?

  2. Matilda says:

    Lagade denna rätt och den blev jättegod. Adderade en grönsaksbuljongtärning för säkerhets skull eftersom jag kan tycka att tomatsås blir lite syrlig ibland, men den skulle säkert blivit lika god utan.

  3. Martin says:

    Bra smaker förutom att kardemumman är på tok för dominant. Jag utgick från att du menar mald kardemumma, men det kanske ska vara känor?

  4. Where can I find your recepies in English?

    1. Google translate plugin works great in Chrome

  5. Anonym says:

    Hela familjen älskar denna maträtt! Tack så jättemycket för receptet!

  6. Testade detta ikväll och det var ju hur gott som helst! Som alltid när jag för något av dina recept.

  7. Såå otroligt gott! Tog 3 chilis, tyckte de blev lagom hetta. Ska prova ditt recept med kyckling nästa gång!

  8. God, men jösses vad het/stark den blev. Halvera chilin

    1. Beror på vilken chili det är 🙂

  9. Marja says:

    Otroligt gott. Tusen tack för receptet.

  10. Therése says:

    Supergott! Använde paprika för att göra barnvänlig och det fungerade utmärkt! Är redan en vardagsfavorit!

  11. Frida says:

    Jättegod! Tack för ett bra recept 🙂 Tar nog 3 chili nästa gång, gillar det lite starkare, två är lagom för dem flesta tror jag.

    1. Klut U.N. says:

      Mm

  12. Helene Lindén says:

    Tack för ett suveränt recept. Både jag och mannen älskade det. Lättlagat och supergott❣️

  13. Anonym says:

    Jag är vegetarian som tvingas äta mjölkfritt under tiden jag ammar min allergiska bebis. Bytte ut till mjölkfritt smör, havregrädde och använde quornbitar istället för halloumi. Blev ändå supergott!

  14. Antone. Wesström says:

    Tack Zeina
    V 35: Matsedel Måndag till torsdag/ check.
    Godkänt av fam !!

  15. Sofia says:

    Denna är verkligen MAGISK!

  16. Oskar says:

    Supergott!

  17. How do you keep it so red with the cream?

  18. Johanna says:

    Tack Zeina för detta recept! Lagas minst 1 gång i månaden hemma hos oss.

  19. Matilda says:

    Supergott! Ibland har jag i lite stekta champinjoner för att dryga ut lite.

  20. Linnéa says:

    Väldigt gott, rekommenderas starkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close