Ett gott och lättbakat indiskt tunnbröd. Chapatibröd är ett traditionellt bröd i Indien, äts som tillbehör bredvid maten. Gott att äta bredvid en gryta eller som ett tilltugg till olika röror och dippa. Du kan förbereda degen dagen innan de ska stekas i stekpannan, förvara då i kylen och plasta in ordentligt.
indisk mat-16

8 chapatibröd
3 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
0,5 tsk salt

Gör såhär:
Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll i vatten och knåda till en mjuk deg. Knåda den i minst 5 minuter. Låt degen ligga i en bunke täckt med en plastpåse i minst 10 min, gärna längre. Dela degen i 8 bitar och forma dem till små bollar.
Värm upp stekpannan så den blir ganska varm. Kavla ut degen på mjölad bord, till ca 15 cm i diameter. Stek brödet i stekpannan, stekpannan ska vara helt torr, ca 1 min på varje sida. Lägg bröden under bakduk så de inte hårdnar. Du kan pensla dem med smält smör innan servering eller behålla dem neutrala. Servera direkt. Brödet är allra godast nygräddat och varm. 

Servera gärna med en av dessa grytor
Chana Dal- Vegetarisk gryta
Indisk Butterchicken
Mustig Indisk gryta

Aloo gobi
indisk mat-15indisk mat-14 indisk mat-19indisk mat-18

Kopiera