Bakverk/ Bröd/ Buffé/ Ost

Chilicheesebröd

Jag hittade detta fantastiska recept hos Kron JästRiktigt goda bröd med sting i, de påminner lite om chilicheese med den heta jalpenon och den smakrika osten. De passar perfekt att servera bredvid en god gryta eller soppa. 
chilicheese-brod-2

Ca 20 st chilicheesebröd (Originalrecept finns HÄR!)
25 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
4 dl kallt vatten
12 dl vetemjöl special
1/2 dl rapsolja
1 msk ljus sirap eller honung
2 tsk salt
150 g jalapeno (grovhackade)
150 g ost med skarp smak hackad i kuber (tex emmental- eller västerbottenost)

Gör såhär:
Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom osten och jalapeños i ca 10 min. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt jalapeñosen rinna av och hacka i grova bitar. Tillsätt osten och jalapeños i degen och blanda några varv på långsam hastighet.

Ta upp degen och knåda den lite på mjölat bord, forma den rund och lägg degen i en bunke. Täck med bakduk eller plast och låt vila i 30 minuter.

Dela degen i ca 20 bitar, forma runda bullar och sätt på plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk eller plast och låt jäsa cirka 60-90 min i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 250°C och ställ samtidigt in en plåt nederst i ugnen. När ugnen är 250°C sätter du in bröden mitt i ugnen, häller ½ dl vatten på den heta plåten som står längst ner i ugnen och sänker värmen till 225°C. Grädda i tio minuter. Servera gärna direkt eller låt svalna under bakduk.20161011_133217-0120161011_133808-0120161011_151258-0120161011_152059-01
chilicheese-brod-3

 

 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 × fyra =