Chokladcheesecake

Läcker chokladcheesecake med nutella. Den behöver inte bakas i ugn och kan förberedas flera timmar innan servering. Om du är en riktig chokladälskare kan du toppa din cheesecake med ganache också. Jag personligen tyckte att ganachen inte behövdes på kakan, den är perfekt som den är. 

chokladcheesecake-5

Kexbotten:
250 g oreokex (digistivekex funkar också bra)
60 g smör
Fyllning:
400 g nutella
600 g färskost (tex philadelphiaost)
2 dl grädde
1 dl florsocker
2 msk kakao
Chokladganache som topping (kan uteslutas):
150 g mörk choklad
1,5 dl grädde
Garnering:
100 riven choklad (mörk- eller mjölkchoklad, välj fritt efter smak)
1 dl finhackade hasselnötter

Gör såhär:
Lägg kexen i en matberedare, häll över smält smör och kör några varv tills kexen blir smulor. Tryck ut smulorna jämnt i botten av en springorm, 24 cm. Låt stelna i kylen under tiden du förbereder fyllningen.

Vispa grädden fast och fluffig, ställ åt sidan, I en separat bunke blandar du färskost, Nutella, florsocker och kakao. Vispa blandningen slät. Vänd sedan i grädden och blanda lite till. Häll fyllningen över kexbotten. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.

När kakan har stelnat förbereder du ganache om du vill ha det på, funkar även alldeles utmärkt att uteslutas. Grovhacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Ta bort från värmen och rör i chokladbitarna. Blanda tills chokladen smälter helt. Låt svalna och ringla sedan över cheesecaken. Garnera med riven choklad och hasselnötter. Låt stelna och stå i kylen fram till servering. Servera cheesecaken kall. chokladcheesecake-6chokladcheesecake-4
chokladcheesecake-2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close