Choklad/ Dessert/ Efterrätt

Chokladdessert i glas

Släng ihop en ljuvligt god dessert på nolltid.  Vackert att toppa med bär och servera i glas!    

5-6 st chokladdessert glas
1 pkt oreokex (digestivekex funkar också bra)
Chokladkräm:
5 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Topping:
2 dl grädde
Valfria bär

Gör såhär:
Börja med att göra chokladkrämen. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Häll i 2 dl av grädden, vispa några sekunder tills det blir ordentligt blandat och en klumpfri kräm. Häll i resten av grädden och vispa den fluffig. Plasta in väl och låt stelna i kylen några minuter. Chokladkrämen går att förbereda dagen innan den ska serveras om så önskas.

Krossa oreokexen, banka dem med brödkavel tills det blir smulor. Fördela kexsmulorna jämnt i 5-6 glas. Spritsa chokladkrämen över smulorna. Garnera med lite mer krossade oreokex. Vispa grädden fluffig, spritsa den snyggt på desserten. Toppa med bär och servera!
  

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tio + elva =