Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt/ Paj/ Utvalt

Chokladpaj

Den perfekta desserten att bjuda på! En ljuvlig chokladpaj med hallon. Åh den är så god!! Ingen ugn behövs och du slänger ihop den ganska snabbt, så enkel att göra att den är omöjlig att misslyckas med. Du kan byta ut hallonen mot jordgubbar eller andra bär om så önskas. Vacker paj som är en given succé! 
25122015-IMG_0254
25122015-IMG_0317
Ca 12 bitar chokladpaj
Pajskalet:
2 pkt oreo chokladkex med vit fyllning (ca 310 g)
110 g smör
Fyllningen:
1 ask med färska hallon (ca 24 st hallon)
2 dl grädde (36%-40% fetthalt)
200 g mjölkchoklad (tex marabou mjölkchoklad)
100 g mörk choklad 70% (lindt eller marabous mörka choklad är goda)
Garnering:
1 dl färska hallon (eller andra bär och frukter)
Florsocker
Servering:
Vispad grädde

Gör såhär:
Smält smöret och ställ åt sidan. Mixa chokladkexen fint i en matberedare eller mixer. Tillsätt smöret och mixa tills allting är ordentligt blandat. Tryck ut kexsmulorna i en pajform, ca 24 cm, gärna med avtagbar kant. Tryck den jämnt i hela formen ända upp till kanterna. Ställ formen i frysen medan du förbereder fyllningen, ca 10 min. Finhacka chokladen. Hetta upp grädden, den ska inte börja koka, stäng av värmen. Blanda i chokladen och rör om tills de smälter. Om grädden kallnar så kan du ställa kastrullen på plattan igen och ha lägsta värmen på och röra om tills chokladen smälter helt.

Lägg hallon jämnt över hela formen, ringla över chokladen jämnt. Ställ i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Om du har den i en pajform med avtagbar kant lossar du pajen försiktigt vid servering så att kanterna inte går sönder. Garnera med färska bär, pudra lite florsocker på och servera med en klick grädde.

Mixa kexen med det smälta smöret.

Tryck ut kexen jämnt i hela formen. Ställ sedan i frysen medans du förbereder fyllningen. Ca 10 min.

Chokladpaj

Blanda hackad choklad med varm grädde.

Chokladpaj

Rör om tills allting smälter och blandas samman.

Chokladpaj

Lägg en ask färska hallon jämnt över formen.

Chokladpaj

Ringla över chokladfyllningen.

Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.

Chokladpaj

Toppa gärna med färska bär.

Pudra med florsocker och servera med en klick lättvispad grädde. Riktigt gott till fikat.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Houda
    15/01/2016 at 21:06

    Hej funkar det med frysta hallon istället för färska?
    Tack i förväg / Houda

    • Reply
      Zeina
      16/01/2016 at 10:14

      Hej,
      Nej det ska vara färska annars vätskar hallonen sig

  • Reply
    Jana
    10/02/2017 at 14:50

    Hej Mixar du Kexen med Fyllningen eller plockar du ner fyllningen?

    • Reply
      Zeina
      03/03/2017 at 13:04

      Hej!
      Jag mixar med fyllningen 🙂

  • Reply
    Jessica
    18/02/2017 at 13:00

    Pajen står i kylen, men så blev gästerna sjuka. Tror du att den går att frysa för vi kommer få väääkdigt mycket paj över?

    • Reply
      Zeina
      03/03/2017 at 13:01

      Det går bra att frysa in den 🙂

    Leave a Reply

    4 × 2 =