Choklad/ Dessert/ Efterrätt/ Utvalt

Chokladpudding utan ägg

Den godaste och krämigaste chokladpuddingen någonsin helt utan ägg. Festligt, gott och enkelt att göra. De flesta puddingrecept innehåller äggulor men det har jag ersatt med smör och det blev kanoners! Chokladpudding serverar jag gärna när jag får gäster, de tilltalar de flesta, är enkelt att göra och går att förbereda dagen innan. Super nice!
Chokladpudding
IMG_0609

6 portioner
2,5 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl majsstärkelse (maizena)
1/2 tsk salt (förstärker chokladsmaken)
1 liter mjölk (3% fetthalt)
4 msk smör

Gör såhär:
Lägg alla ingredienser förutom smöret i en kastrull. Innan du ställer kastrullen på värme rör du om en stund tills du känner med handvispen att majsstärkelsen inte ligger i botten av kastrullen, tar ca 30 sekunder. Ställ kastrullen på spisen med medelvärme på och rör om ständigt, när kakaon och majsstärkelsen lösts upp höjer du värmen. Sluta inte röra om, du vill inte att puddingen bränner sig i botten av kastrullen.

När puddingen börjar småkoka och tjockna sänker du värmen och förtsätter röra om i ca 3-4 min. Klicka i smöret, rör om lite till och häll sedan upp i 6 st glas. Låt svalna i rumstemperatur en stund och ställ sedan i kylen. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar, gärna längre. Går att förbereda 1-2 dagar innan servering, förvara i kylen. Toppa gärna med vispad grädde, hackad choklad, nötter eller bär på toppen. YUMMI!
Chokladpudding
Chokladpudding

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tretton − åtta =