Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt/ Tårta/ Utvalt

Chokladtårta med chokladsmörkräm

Mastig och sååå god chokladtårta med chokladsmörkräm. En perfekt tårta till chokladälskaren!
Chokladkaka 1

Ca 14 bitar chokladtårta
Chokladtårtan:
4,5 dl mjöl
4,5 dl socker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl solrosolja
1 tsk salt
2 dl kokhett vatten
Chokladsmörkräm:
125 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
2 msk kakao
Ca 2 msk kokhett vatten
TIPS! Du kan spackla tårtan med chokladgrädde om du föredrar det, recept hittar du HÄR! Du kan även dela kakan i mitten och fylla den med något gott, som tex hallonmousse, recept hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Klä en springform, 25 cm, med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao, salt och socker ordentligt i en bunke. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa ihop alla ingredienser tills allting är ordentligt blandat. Smeten kommer att vara ganska tjock nu. Vänd försiktigt i kokhett vatten. Vispa sedan på högsta effekt med vispen i 1 min för att få luft i smeten.

Häll smeten i kakformen och baka mitt i ugnen i ca 30-35 min. Känn med en provsticka i mitten, det är ok om den känns lite kladdig i mitten, den får dock inte vara allt för kladdig. Ta ut och låt kakan svalna helt i formen innan du öppnar upp den. Sen låter du den kallna under en bakduk i rumstemperatur. Chokladtårtan blir bara godare om den får mogna i kylen över natten. Du kan förbereda den i god tid innan servering om så önskas. Spackla den gärna samma dag som servering.

Chokladsmörkräm: Vispa smör, kakao och florsocker fluffigt med en elvisp. Vispa ner lite vatten i taget tills krämen får önskad konsistens. Den ska varken vara för lös eller kompakt. Spackla krämen på den kalla kakan.

chokladtårta
img_4477
chokladkaka
chokladkaka

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Omid
    23/09/2016 at 10:48

    Tror det är dags för mig att baka en kaka i helgen 🙂
    Min största last är chocklad och jag måste säga att din kaka ser helt gudomlig ut!

    Trevlig helg!

  • Reply
    Samaneh
    09/01/2017 at 20:20

    Hej!
    Går det med milda margarin?
    Tack

    • Reply
      Zeina
      09/01/2017 at 20:45

      Nej det dubbla en risk att krämen blir för lös med margarin. Jag rekommenderar smör

    Leave a Reply

    9 − sex =