Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt

Crepes med karamelliserad banan

Festlig lyxfika. Crepes fyllda med karamelliserade banan, toppade med chokladsås och nötter. Smarrigt värre! 

6 portioner 
Karamelliserad banan:
3 st bananer
5 msk mörkt muscovadorörsocker
3 msk strösocker
2 msk smör
Chokladsås:
1 dl grädde
200 g mörk choklad
Pannkakor:
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
10 g smält smör
Topping:
Finhackade hasselnötter (eller andra nötter efter smak)

Gör såhär:
Börja med pannkakorna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt 4 dl mjölk och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen, blanda ordentligt. Smält smöret och blanda i smeten. Hetta upp en stekpanna och pensla med lite smör, lägg i lite smet och stek pannkakorna. Pensla stekpannan med lite smör vid behov.

Gör sedan chokladsåsen. Lägg grädden i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och blanda med grädden. Värm upp på medelhög värme under ständig omrörning tills chokladen smälter. Såsen får inte börja koka. Låt svalna.

Blanda strösocker och muscovadorörsocker i en skål. Dela bananerna i bitar och doppa sedan i sockret. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek sedan bananerna på medelvärme tills de blir karamelliserade. Fyll pannkakorna med bananerna och toppa med chokladsås och grovhackade nötter. Servera och njut!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply