Dulce leche mousse- Utan gelatin

Superenkel och god mousse med smak av kola som du snabbt rör ihop. Den innehåller varken ägg eller gelatin så den blir inte lika fluffig som en vanlig mousse men smakar fantastiskt gott ändå. God att servera som dessert eller ha som fyllning i tårta.

4 dessertglas eller fyllning till en tårta
3 dl vispgrädde
200 g dulce leche
Recept på hallonmoussen som finns med på bild hittar du HÄR!

Gör såhär:
Du kan köpa färdig dulce leche eller koka egen av kondenserad mjölk. Om du ska koka egen  lägger du burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull med vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sedan koka långsamt i 2,5 timmar utan lock. Det är viktigt att du fyller på mer vatten hela tiden så burken hålls täckt med vatten, annars kan den explodera. Låt den svalna helt innan du öppnar burken efter koktiden. Du kan skölja burken under kallt vatten så svalnar den snabbare

Vispa grädden fast och fluffig. Vänd i dulce lechen och blanda försiktigt med en slickepott. Låt sedan stå i kylen en stund, minst 30 min. Servera som dessert i glas eller ha som fyllning i tårta.

Join the Conversation

  1. Går den att frysa? Så att jag kan förbereda tårtan i förväg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close