Ägg/ Bakverk/ Bröd/ Efterrätt/ Frukost/ Utvalt

Fattiga riddare

Fattiga riddare är underbara som mellanmål eller varför inte en lyxig frukost? Dessa passar vi på att unna oss på helgerna när hela familjen är samlade kring frukostbordet. Blir en härlig brunch att njuta av.
IMG_9957

4 portioner, 8 st fattiga riddare
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl vetemjöl
8 st skivor brödskivor
0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
Stekning:
Smör
Smaksättning:
5 msk socker
1 tsk kanel

Gör såhär:
Vispa ägget med hälften av mjölken. Blanda i mjölet och vispa smeten klumpfri. Tillsätt resten av mjölken och eventuellt vaniljsocker, vispa lite till. Vänd en brödskiva i smeten, hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek sedan bröden ca 1-2 min på varje sida på medelvärme, de ska få en fin brun färg.  Blanda kanel och socker, vänd bröden i blandningen eller behåll dem neutrala. Servera med sylt, grädde, sirap eller bär. Pudra gärna lite florsocker på vid servering 🙂

Det enda som behövs för att få till goda fattiga riddare.

Det enda som behövs för att få till goda fattiga riddare.

Doppa brödet i smeten.

Doppa brödet i smeten.

Förbered en skål med kanel och socker om du vill doppa bröden i det.

Förbered en skål med kanel och socker om du vill doppa bröden i det.

Stek dem på båda sidor i en klick smör tills de får en fin färg.

Stek dem på båda sidor i en klick smör tills de får en fin färg.

Doppa i kanel och socker, vänd båda sidor.

Doppa i kanel och socker, vänd båda sidor.

En ren njutning :-)

En ren njutning 🙂

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 × fyra =