Mezza/ Ost/ Röror och guckor/ Såser & Dressingar/ Vegetariskt

Fetaostdipp med kronärtskocka

Smarrig fetaostdipp med kronärtskocka, citron och vitlök. Ljuvligt att doppa grönsaksstavar eller bröd i röran. Passar även utmärkt att serveras som tillbehör vid maten, särskilt vid grillat eller med ugnsbakade rotfrukter. Du hittar även recept på fetaostkräm HÄR! och HÄR!

1 skål fetaostdipp
1 burk kronärtskockshjärtan (ca 225 g)
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta
0,5 citron
2-3 msk creme fraiche (även turkisk yoghurt funkar bra)
Salt & peppar
Förslag på garnering (valfritt):
Olivolja
1 tomat
Chili
Persilja, basilika eller koriander

Gör såhär:
Låt kronärtskockorna rinna av ordentligt i en sil. Smula fetaosten, pressa vitlöksklyftan. Blanda fetaost, kronärtskocka, saften från en halv citron. Mixa röran slät. Smaksätt med salt och peppar, tillsätt eventuellt mer citron om du vill ha mer syra. Rör i crème fraiche och blanda. Låt gärna stå i kylen en stund innan servering.

Lägg dippan i en skål, toppa med hackad tomat, örter, finhackad chili och ringla sedan olivolja över. Servera som dipp med bröd, grönsaksstavar eller som tillbehör vid maten.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 4 =