Fish and chips med hemmagjord remouladsås är himmelskt gott! En engelsk klassiker och favorit.
4 portioner fish and chips
500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv. De flesta vita fiskar funkar utmärkt)
0,5 dl mjöl som du ska vända filéerna i
Smeten:
1,5 dl mjöl
1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl kolsyrat vatten (vanlig vatten funkar oxå)
Salt & svartpeppar
Saften från 1 lime eller 0,5 citron
Fritering:
Neutral olja (tex rapsolja)
Remouladsås:
2 dl cremefraiche
1 dl majonäs
0,5 dl bostongurka
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Ca 0,5-1 tsk gurkmeja (justera mängd efter smak)
Ca 2 msk lime- eller citronsaft
Gör såhär:
Börja med remouladsåsen, blanda alla ingredienser och ställ såsen i kylen.
Gör sedan smeten. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt vattnet och pressa i citron/lime och blanda ordentligt. Låt smeten stå och svälla en stund, ca 15 min. Använder du fryst fisk låter du den tina helt och rinna av, torka lätt med hushållspapper. Hetta upp olja, vänd filén först i mjöl och doppa sedan i smeten. Fritera i ca 5 min på varje sida. Servera direkt med pommes och remouladsås.
Hej,
Jag tycker verkligen om dina recept, dock saknar jag en utskriftsfunktion så man på ett lätt & smidigt sätt kan skriva ut recepten.
Hej
Vilket glutenfritt mjöl blir bäst till att fritera fisk som detta tro? Jag använder helst naturligt glutenfritt då jag känner att “av-glutifierat” vetemjöl känns för artificiellt (och dessutom så processat). 🙂
HaD gott!
//Annika
Bra och informativ video. Supergott med Fish and Chips och Remouladsås! Men det ser ut som om en journalist har varit inne och skrivit för att majonnäs är felstavat. De skall vara två n i MAJONNÄS.
Jag älskar dina recept och din inställning till det mesta . Jag har ofta drömt om att gå en matlagningskurs med mina barnbarn .Och ofta drömt om att DU skulle hålla i den ✨
Vad säger du ?