Bakverk/ Bröd/ Buffé/ Italienskt

Focaccia med rödlök och potatis

Detta bröd är fantastiskt, mjuk och luftig men har samtidigt tuggmotstånd tack vare durumvetet. Focaccian blir ljuvlig när den toppas med tunna skivor rödlök, potatis och timjan. Så gott att det enda man egentligen behöver bredvid är en god olivolja att doppa brödet i.
focaccia

1 stort bröd långpanna eller 2 mindre
4 dl ljummet vatten
20 g färsk jäst (lite mindre än en halv jäst) eller 2 tsk torrjäst
0,5 dl olivolja
Ca 9 dl vetemjöl special
1,5 dl durumvete
2 tsk salt
1 tsk socker
Garnering:
1 potatis
0,5 rödlök
1 tsk torkad timjan

Gör såhär:
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och knåda ordentligt och länge tills du får en smidig deg. Tycker du att degen är för lös och svårarbetad så kan du tillsätta mer mjöl. Olja bunken med olivolja och täck med plastpåse. Låt jäsa 1 timme. Klä en form med bakplåtspapper. Häll ut degen direkt i formen och tryck ut den med fingrarna. Skiva potatis och rödlök jätte tunt, gärna med en mandolin, och garnera brödet. Strö på timjan. Täck med en påse och låt jäsa 1 timme.

Värm ugnen till 250 °. Ta in brödet mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 200°. Grädda Foccacian i ca 25-35 min, beroende på hur tjockt ditt bröd är. Låt svalna under bakduk eller servera genast. Jag har serverat mitt bröd med libanesisk linssoppa, recept hittar du HÄR!

foccacia-5   foccacia-2focacica-6

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    LIV
    20/09/2016 at 12:43

    Så gott tack för världens bästa recept!!! 🙂 <3

  • Leave a Reply

    nio + sjutton =