Bakverk/ Dessert/ Efterrätt/ Frukt & Bär

Friterade äppelbollar

Frasiga friterade äppelbollar som smakar äppelmunkar. Åh dom är så goda! Rinlga glasyr över eller doppa dom i kanel och socker.

Ca 16 st bollar
2 st äpplen (om du har små äpplen kan du ta 3 st)
1 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel (kan uteslutas)
0,5 tsk salt
Rapsolja till fritering
Glasyr (läs tips):
1 dl florsocker
1,5 tsk mjölk (vatten funkar också)
TIPS! Du kan även rulla bollarna i socker och kanel. Blanda 0,5 dl socker med 1 tsk kanel, rulla bollarna i kanelsockret när de är varma.

Fler goda recept med äpple:
Havregrynsgröt som smakar äppelpaj
Tysk ugnspannkaka
Polska pannkakor
Äpple i kolasås
Smördegspaj med äpple
Butterkaka
Gifflar med äpple och dumle
Fruktsallad
Smulpaj
Äppelpaj med kolasås
FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM HÄR! FÖR MER INSPIRATION 😀

Gör såhär:
Skala och hacka äpplena i små tärningar. Blanda alla torra ingredienser till smeten i en bunke. Tillsätt mjölk och ägg, vispa smeten klumpfri. Vänd i äpplena. När du har vänt i äpple ska du inte låta smeten stå för länge, fritera direkt. För att annars kommer äpplena att vätska sig och smeten kommer att bli lös.

Hetta upp olja till 180°. Skopa upp smet med en matsked och droppa försiktigt ner smeten i oljan. Fritera bollarna i ca 3 min på varje sida. Tänk på att oljan inte får vara för varm för du kommer bollarna att snabbt få färg utanpå men förbli degiga i mitten. Lägg de nyfriterade bollarna på ett galler och låt kallna.

Blanda florsocker och mjölk tills du får en tjock glasyr. Ringla glasyren över bollarna som kallnat med en sked. Låt glasyren stelna. Bollarna är allra godast samma dag som de har friterats. Förvara på ettt fat utan att du täcker dom så de förblir frasiga.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ljuba
    05/09/2018 at 23:50

    SÅ.SJUKT.GODA!!!

  • Leave a Reply