Asiatiskt/ Fisk & Skaldjur/ Grönsaker/ Pasta & Nudlar/ Sallader/ Såser & Dressingar

Glasnudelsallad med räkor

Fantastiskt god och fräsch glasnudelsallad med räkor. Ljuvligt att toppa den med hackade nötter och om nu vill ha den matigare kan du servera vårrullar bredvid, jag har länkat till 2 goda vårrullerecept nedan. 

4 portioner
300 g skalade räkor
150 g glasnudlar
2 st pak choi (kan ersättas med selleri eller salladskål)
200 g sockerärtor
1 stor röd paprika
2 salladslökar
2 morötter
Dressing:
1 finhackad röd chili
1 liten bit finhackad rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
2 st lime
Ca 0,5 dl japansk soja
2 msk fisksås
2 msk sesamolja
2-3 msk palmsocker (rörsocker eller honung funkar också)
1 liten knippe finhackad koriander
TIPS! Gör gärna dubbla mängden dressing och ha en liten skål bredvid salladen till den som önskar att ha i mer i sin sallad. Dressingen är väldigt god som dippsås till vårrullar. Om du gillar ingefära kan du riva ner lite i dressingen. Recept på vårrullar med färs hittar du HÄR! och små vårrullar med glasnudlar HÄR!

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan. Hacka alla grönsaker och låt rinna av i en sil. Koka upp vatten, lägg i nudlarna, stäng av värmen och låt stå i 5 min. Sila av nudlarna och skölj med kallt vatten. Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem kortare med en sax. Låt nudlarna rinna av ordentligt i en sil. Lägg nudlarna, räkorna och grönsakerna i en bunke, häll över dressingen och blanda väl. Servera genast eller låt stå i kylen till senare tillfälle. Servera gärna med finhackade cashewnötter eller jordnötter.



Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

arton − sex =