Grönsaker/ Pasta & Nudlar/ Såser & Dressingar/ Vegetariskt

Godaste och enklaste champinjonsåsen

Den godaste champinjonsåsen som kan avnjutas till det mesta. Servera såsen med pasta, riven parmesan, ruccola och lite balsamico. Riktigt gott. Eller tillsammans med kyckling och ris/potatis. Passar även utmärkt till en bit kött.

4-6 portioner
Ca 20 st champinjoner
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde (valfri fetthalt)
1-2 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
1 msk japansk soja eller en bit buljongtärning (tex höns eller grönsak)
Salt & peppar
2-3 msk Finhackad persilja (torkad, färsk eller djupfryst, välj fritt)

Gör såhär:
Finhacka champinjonerna och löken. Börja med att fräsa champinjonerna på hög värme under omrörning i en helt torr stekpanna. När champinjonerna slutar vätska sig och mjuknar stänger du av värmen och ställer åt sidan. Hetta upp olja och stek löken tills den mjuknar och får färg. Pressa i vitlök och stek lite till under omrörning. Blanda i champinjonerna och fräs hastigt. Häll i de övriga ingredienserna och låt få puttra 10-15. Servera med valfri tillbehör, se förslag i rubriken. Enkelt och gott!
Fotor_144656501383886

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Djen Bamba
    24/11/2015 at 12:25

    Ser så gott ut dessutom är den hur enkel som helst att göra. Jag måste prova. Den kommer med största sannolikhet att vara min 8 åriga dotters favorit sås. Tack Zeina

    • Reply
      Zeina
      24/11/2015 at 23:03

      ÅH! Så härligt. En kram till dig och din dotter. Tack /Zeina 🙂

  • Reply
    Soso
    07/03/2016 at 14:00

    Du skulle nog varit den bästa kompanjonen om jag skulle starta en restaurang vilket är min dröm!! Kul att se att någon delar lika mycket kärlek och passion till mat som mig 🙂

    • Reply
      Zeina
      09/03/2016 at 23:49

      Så härligt 😀 mat är kärlek. Kul att du också gillar att laga mat. Sköt om dig och hoppas att du öppnar din resturang en vacker dag. Kram fina du

    Leave a Reply

    17 − 9 =