Såser & Dressingar

Gräddsås

God och lättlagat gräddsås som passar perfekt att serveras med de flesta rätter. Gott med allt från köttfärslimpa, järpar, köttbullar till helstekt kyckling

4-6 portioner gräddsås
10 g smör
2 msk mjöl
5 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde)
2-3 msk kinesisk eller japansk soja (beroende på hur salt du vill ha smaken)
Valfri smaksättning:
1 msk senap
1-2 msk svartvinbärsgelé
2 msk äppelmos
1 msk fond

Gör såhär:
Smält smöret och fräs försiktigt mjölet några sekunder under omrörning. Blanda i grädde, soya och koka upp under omrörning. Låt sjuda långsamt 2-3 min. Tillsätt eventuellt en av smaksättningarna eller behåll såsen som den är. Rör om och låt sjuda 1 min. Klart!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Elizabeth
    03/01/2017 at 09:09

    Smarrigt och såsbehållare är snygg. vart har du köpt denna? 🙂

    • Reply
      Zeina
      09/01/2017 at 11:11

      Hej,
      Tack. Det är ett loppisfynd

  • Reply
    Samira
    01/04/2018 at 14:53

    Hej, vad använder du för smaksättningen?
    Jag funderar på att testa med fond, men vilken fond ska jag då använda? Jag vet att det finns att köpa kalv, ox osv.

  • Leave a Reply

    4 − 3 =