Gratäng/ Grekland/ Grönsaker/ Paj/ Vegetariskt

Grekisk paj

Fantastiskt god och lättlagad grekisk paj. Vi lagade den på vår matlagningskurs i Fryshuset som jag och Gustav Johansson (Jävligt Gott) håller i.  Det blev en riktig hit och eleverna tyckte den var supergod! Jag tackar Gustav för receptet, nu har jag även lagat den hemma till min familj, alla gav den tummen upp vid middagsbordet. 
grekisk-paj-2

6 portioner grekisk paj
Pajdeg:
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Salt och peppar
Äggstanning:
2 dl mjölk
2 ägg
Salt & peppar
Fyllning:
100 g fetaost
1 tomat
1/2 rödlök
1 dl purjolök
10 st oliver

Gör såhär:
Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen på 200° i 10 min. Skiva lök, tomat, purjolök och fetaost. Blanda alla ingredienser till äggstanningen i en separat skål. Lägg grönsakerna på den förgräddade pajformen, häll äggstanningen över och grädda mitt i ugnen på 200° i 20-25 min. Servera med sallad.
grekisk-paj-3

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Zeynab
    26/11/2016 at 10:04

    Hej Zeina!
    Question, vilken storlek på pajformen använde du?

    • Reply
      Zeina
      11/12/2016 at 10:16

      Hej,
      På bilden har jag använt en springform på 24 cm men en pajform på 28 cm funkar också.

    Leave a Reply

    fem × två =