Buffé/ Fisk & Skaldjur/ Såser & Dressingar/ Sydamerikanskt

Grillade räkor med aioli

grillade räkor

Grillade räkor smarriga smaker. Jag serverar mina räkor med aioli, varma baguetter och spansk potatisomelett (tortilla espanola). Det är det bästa fredagsmyset hemma hos oss. Jag dukar fram en liten buffé där alla får skala sina räkor för hand och doppa i aiolin. Till och med den minsta i familjen älskar det. Vi kan sitta hur länge som helst vid middagsbordet och njuta. Gott helgmys eller som plockmat på en buffé. 
grillade räkor
4-6 portioner
1 kg räkor med skal
Marinad:
1 lime
1 tsk chili- eller paprikapulver
1 tsk spiskummin
3-4 msk soja
2 vitlöksklyftor
En liten bunt persilja
4 msk olivolja
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Tortilla española– recept HÄR!
Krashade potatisar med vitlökssmör- recept HÄR!
Franska baguetter- recept HÄR!

Gör såhär:
Tina upp räkorna och låt rinna av i en sil. Riv skalet från limen, endast det gröna. Pressa vitlöken, limen och finhacka persiljan. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över räkorna. Blanda allting väl. Låt räkorna marineras minst en timme i rumstemperatur eller flera timmar i kylen. Räkorna klarar sig bra i kylen upp till 12 timmar i sin marinad.
Tillagning:
På grill: Grilla räkorna 1 min på varje sida.
I ugn: Värm ugnen till 225°, gärna med grillfunktion på. Tillaga räkorna i ugnsformen med sin marinad i ca 7-10 min, tills räkorna blir rosa. Servera räkorna kalla eller varma med aioli.
räkor

Aioli på mitt vis
1 dl cremefraiche
0,5 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
Halv lime
0,5 tsk dijonsenap
Salt & svartpeppar

Gör såhär:
Pressa vitlök, lime och blanda med alla ingredienser till aiolin. Låt stå i kylen en stund innan servering.grillade räkor
Tortilla Espanolaräkor-3

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + nitton =