Ost/ Pasta & Nudlar/ Vegetariskt

Halloumi Carbonara

Pasta carbonara innehåller vanligtvis bacon men vi kör ett vegetariskt alternativ och tar halloumi istället. Resultatet blir en Halloumi carbonara! En krämig och riktigt god pastarätt som du snabbt lagar, en absolut fullträff.

Halloumi carbonara, 4 portioner
250 g halloumi
5 dl grädde (valfri fetthalt)
2 ägg (ersätt med 1 msk mjöl om du vill ha den äggfri)
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
Ca 1 dl riven parmesanost
Tillbehör:
400 g pasta av valfri sort

Gör såhär: 
Hacka lök, vitlök och halloumin i tärningar. Stek lök och vitlök en stund med olja (bränn inte vitlöken) på medelvärme tills de mjuknar. Stek halloumin i en separat stekpanna (utan olja) på hög värme under omrörning. Se till att den får färg på båda sidor. Blanda halloumin med löken och stek en stund till. Blanda grädde och ägg ordentligt i en bunke och häll över halloumifräset. Hetta upp tills den precis börja tjockna, ha koll och låt inte kokas upp, då får du äggröra av det hela. Om du har mjöl istället för ägg låter du såsen puttra tills den tjocknar, ca 3-4 min. Krydda med salt och peppar. Häll såsen över nykokt pasta och garnera med riven parmesan och vänd allting. Servera genast med parmesan och ruccola bredvid.
9137
122

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

nio + åtta =