Ost/ Pasta & Nudlar/ Vegetariskt

Halloumi Carbonara

Pasta carbonara innehåller vanligtvis bacon men jag testar med halloumi istället. Resultatet blir en halloumi carbonara! En krämig och riktigt god pastarätt som du snabbt lagar, en absolut fullträff.

Halloumi carbonara, 4 portioner
250 g halloumi
5 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde)
2 ägg (ersätt med 1 msk mjöl om du vill ha den äggfri)
1 lök
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
Ca 1 dl riven parmesanost
Olja till stekning
Tillbehör:
400 g pasta av valfri sort

Se steg för steg hur jag lagar min carbonara HÄR!

Gör såhär: 
Hacka lök, vitlök och halloumin i tärningar. Stek halloumin i en helt torr stekpanna på hög värme under omrörning. Se till att ostbitarna får färg. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek lök och vitlök en stund på medelvärme. Tillsätt halloumi och stek en stund till.

Blanda grädde, ägg, salt och peppar ordentligt i en skål och häll över halloumifräset. Hetta upp tills såsen precis börja tjockna, ha koll och låt inte kokas upp, då får du äggröra av det hela. Om du har mjöl istället för ägg låter du såsen puttra tills den tjocknar, ca 3-4 min. Lägg nykokt pasta i såsen, garnera med riven parmesan och vänd allting. Servera genast med parmesan och ruccola bredvid.
137
122

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Malin Rehn
    05/08/2017 at 11:53

    Men gud så gått det låter… Kan lite grovhackad spenat funka till???

    • Reply
      Zeina
      09/08/2017 at 09:49

      Absolut, tror jag blir supergott!

  • Reply
    Daniel
    27/08/2017 at 18:22

    Blev riktigt bra! Mkt bättre än att använda fejkon el liknande.

  • Leave a Reply

    3 × 3 =