Hasselbackspotatis är en favorit som är ett riktigt gott tillbehör till maten. Krispiga ugnsbakade potatisar som passar fint att servera till det mesta. Lika uppskattade att avnjutas till vardags som till fest. 
hasselbackspotatis

4 portioner hasselbackspotatis
8 potatisar (välj fast potatis)
Ca 25 g smör
4 msk ströbröd eller riven ost
Salt & peppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Skala potatisarna eller behåll skalet på. Skär varje potatis i tunna strimlor utan att du skär helt igenom potatisen. För att underlätta för sig själv kan du lägga potatisen på en träslev när du skär den. Lägg potatisarna i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Strö på ströbröd eller riven ost och klicka slutligen smör över varje potatis. Baka mitt i ugnen ca 10-15 min, öppna upp luckan och pensla potatisarna med smöret som smält i ugnsformen. Sänk värmen till 200° och baka i ytterligare ca 10-15 min. Servera som ett gott tillbehör till maten.
20160615_192617-01hasselbackspotatishasselbackspotatis
hasselbackspotatis

Kopiera