Buffé/ Potatis/ Vegetariskt

Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är en favorit som är ett riktigt gott tillbehör till maten. Krispiga ugnsbakade potatisar som passar fint att servera till det mesta. Lika uppskattade att avnjutas till vardags som till fest. 
hasselbackspotatis

4 portioner hasselbackspotatis
8 potatisar (välj fast potatis)
Ca 25 g smör
4 msk ströbröd eller riven ost
Salt & peppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Skala potatisarna eller behåll skalet på. Skär varje potatis i tunna strimlor utan att du skär helt igenom potatisen. För att underlätta för sig själv kan du lägga potatisen på en träslev när du skär den. Lägg potatisarna i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Strö på ströbröd eller riven ost och klicka slutligen smör över varje potatis. Baka mitt i ugnen ca 10-15 min, öppna upp luckan och pensla potatisarna med smöret som smält i ugnsformen. Sänk värmen till 200° och baka i ytterligare ca 10-15 min. Servera som ett gott tillbehör till maten.
20160615_192617-01hasselbackspotatishasselbackspotatis
hasselbackspotatis

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Mickaela
    28/06/2016 at 17:32

    Går de bra med vanlig potatis ?

    • Reply
      Zeina
      29/06/2016 at 11:34

      Absolut 😀

  • Reply
    margaretha
    22/08/2016 at 22:32

    Herregud så mycket god mat. Vart ska jag börja. Ska bli så spännande att laga dina recept. Vi älskar mat med massa smak så nu tror jag att jag hittat rätt ❤

    • Reply
      Zeina
      04/09/2016 at 20:01

      Åh tack så hjärtligt, kul att du har hittat hit 😀 Kram

    Leave a Reply

    11 − 9 =