Hemmagjord kebab

Tänk att få njuta av hemmagjord kebab utan massa konstigheter i, smaken är fantastisk. Jag ska vara lite fräck och säga att det smakar mycket godare än gatukökets. När du ändå är igång, gör mycket och frys in. Det är bara att steka köttet några minuter och du har super god kebab redo. Ha det på pizzan, gör en gryta, en rulle eller en sallad. Jag rekommenderar att du använder färsk kött och inte upptinat färs för att få godast smak.

8 portioner kebab
1 kg finmalen färs av valfri sort (jag blandar lika delar nöt- och lammfärs)
1 gul lök (kan bytas ut mot 2 msk lökpulver)
1 msk mald kumminpulver (inte spiskummin, hittar du inte mald kummin kan du istället ha i sju kryddor)
1 msk vitlökspulver
2 msk paprikapulver
2 msk oregano
1 msk svartpeppar (halvera mängden om du inte vill ha hetta i köttet)
1 msk örtsalt/vegeta/allkrydda/salt (välj en av sorterna, jag har i vegeta)
2 msk mjöl
Kebabsås– recept hittar du HÄR!

Gör såhär:
Riv eller mixa lök (om du använder färsk) lägg i en kökshandduk och krama ur all vätska. Blanda samman alla ingredineser och knåda köttet tills allt blir ordentligt blandat. Forma till en avlång rulle och lägg i en stor bit plastfolie och täck rullen (se bild). Det blir lättare att forma rullen såhär. Rulla runt den, banka den försiktigt på bordet för att få bort alla luftbubblor. Rulla och jobba med den i ca 1 min tills du har fått en jämn, avlång och sprickfri rulle. Ställ rullen i kylen i 15 min.

Värm under tiden ugnen till 100°
Ta försiktigt bort plasten från köttet. Rulla in rullen i två lager med folie, rulla änderna och vik dem nedåt (se bild) så överflödigt fett kan rinna ur.Lägg ett ugnsgaller på en plåt och ställ rullen på gallret. Baka mitt i ugnen i 3 timmar. Stäng av värmen och låt köttet vila i ca 30 min. Ta ut och öppna upp foliet en bit, släpp ut ånga och låt svalna. Linda om köttet i folie och låt kallna helt, gärna i kylen några timmar eller över natten.

Skär ut tunna remsor med en vass kökskniv. Köttet kan vara lite rosa i mitten, det är ok för att skivorna ska stekas några minuter innan servering i olja. Skivorna kan frysas in och håller sig bra i 3 månader, behövs inte tinas upp innan de steks. Bara släng ner den rakt i en het stekpanna med olja och fräs några minuter.Servera med hemmagjord kebabsås, recept finns HÄR!
1


Join the Conversation

  1. Kerstin says:

    Mitt favoritrecept. Har gjort den flera ggr, jätte god. /Kerstin

  2. Hur skriver man ut recept på din hemsida?
    Jag kan inte se någon skrivar symbol?

    1. Zeina Author says:

      Det var en bra fråga! Ska kika närmre på det och försöka hitta en lösning 🙂 /Mvh Zeina

  3. Du skriver finmalet kött, är det sån köttfärs man hittar i butikerna eller måste man mala det en gång till?

    1. Zeina Author says:

      Det ska vara den köttfärs man köper i affären 😀 du behöver inte mala den en gång till /Mvh Zeina

  4. Lotta says:

    Så himla gott det blev! Sonen på 12 år sa att det var det godaste han hade ätit!

    1. Zeina Author says:

      Så kul! Härligt att sonen var nöjd 😀 tack för att du berättar. /Kram Zeina

  5. Ingela says:

    Nu har jag just gjort klart en sats (som beräknas räcka till en middag i vår familj), inser att jag borde gjort på 10 kg på en gång! Herre Gud vad gott!!! Klockan är 00:16 o jag funderar ärligt på att fritera på lite pommes, slänga ihop en vitlökssås o ta mig en redig kebabtallrik som nattamat. Det här var ju helt makalöst gott! Att du hade bra recept visste jag ju innan, men det här var nått extra speciellt! Bara göra receptet gånger 10 imorgon för det här MÅSTE jag ha på lut i frysen nu. Tack snälla, snälla för att du delade med dig av det här!!

    1. Zeina Author says:

      Hej Ingela!
      Åh så roligt att läsa, blir jätte glad juuuh! Tack för att du berättar, jätte kul att du var så nöjd. Önskar dig en underbar helg och tack ännu en gång. /Kram Zeina

  6. Ingela says:

    Måste bara berätta vad min matglada 7 åring gjorde imorse till farsdagsfrukosten – kebabmacka! Kebabkött på rostat bröd, vitlökskräm, sallad o rödlök. Undrar om det inte kommer bli en ny klassiker hos oss?

  7. Madde says:

    Japp!
    Nu ligger två rullar i kylen!
    Fantastiskt recept!

    1. Zeina Author says:

      FANTASTISKT 😀 kul att läsa/Kram

  8. Monika says:

    Det här var fantastiskt gott och faktiskt mycket godare än gatukökets Även kebabsåsen var supergod. Kommer bli ett nytt favoritrecept här hemma. Du har verkligen mycket roliga, fräscha och inspirerande recept. Tack så mycket för att du delar med dig! Mvh Monika

    1. Zeina Author says:

      SÅ KUL att läsa 😀 toppen att du var så nöjd. Är väldigt tacksam över att du tog dig tid att berätta. Uppskattar det mycket. Kram på dig /Zeina

  9. Testat att göra denna nu. Blev fantastisk gott blev det. Roligt var det också. 🙂

    http://kottfarsbloggen.se/2016/02/02/testar-zeinas-hemmagjorda-kebab/

    1. Zeina Author says:

      Så himla skoj att se. Tack snälla för att du länkar tillbaka till mig, det uppskattar jag. Kram

  10. Bo Pihl says:

    Bästa kebaben någonsin!

    1. Zeina Author says:

      Ja men visst är den! Tusen tack 🙂

  11. Marcus says:

    Hej Zeina!
    Vad kan man ta istället för mjöl tror du om man går på lchf-kost?

    1. Zeina Author says:

      Funkar bra utan mjöl har jag fått veta av läsarna som testat 😀

  12. Jonathan says:

    Detta blir de flera gånger.
    Får bli stora satser o frysa in =)
    såserna till var goda med tack.

    1. Zeina Author says:

      Så kul att läsa, skoj att du var nöjd. Tack för att du tar dig tid att berätta. Ha det bäst /Zeina

  13. bo pihl says:

    Ett jättebra recept! Jag har använt både kumminpulver resp. spiskummin. “Alla” är överens! Spiskummin är det som gäller! Jag tillsatte även en nypa kanel!

    1. Zeina Author says:

      Nice 😀 kul att läsa och härligt att du ha hittat ditt eget sätt att krydda kebaben med. Tack för at du delar med dig. Ha det fint. /Zeina

  14. Mimmi says:

    Hej Zeina! Har bestämt mig för att pröva detta, men frågan är om man vill göra en dubbelsats, ska man göra två st rullar då? eller kan man göra en stor rulle av allt?

    1. Zeina Author says:

      Gör en stor rulle av allt och a det något längre i ugnen, ca 20 min längre 🙂

  15. Zeynab says:

    Amaaaaaaziiiinnngggggg

  16. Nicky says:

    Hej Zeina! En fråga: Du skriver “Stäng av värmen och låt köttet vila i ca 30 min.” innebär det att köttet ska vila i ugnen? Alltså sammanlagd tid blir då i ugnen 3,5 h?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det stämmer bra 😀 Köttet vilar i ugnen när du har stängt av värmen

  17. Daniel Möller says:

    Som den grillfantast jag är så testade jag att tillaga rullen på spett i grillen ist för ugnen. Resultatet blev kanonbra. Tack för ett trevligt recept. https://www.instagram.com/p/BY1edmWFXmq/?taken-by=daniel_moller
    //Daniel

  18. Matte says:

    Gjorde kebaben gisses vad gord den blev den är den godaste kebaben jag har ätit.kanske lite men lite stark i min tycke kommer att bli en poppis hemma tror jag och spara skyn den var ju himmelskt god med.många tummar upp.

  19. Precis ställt in i ugnen. Gjorde bara halv sats för att testa . Ska den va inne bara 1,5 tim då eller 3 tim ändå?

  20. Silvia says:

    Hej Zeina
    Tack för alla fantastiska recept du delar. Jag är jättesugen på att testa din kebab men tänkte prova att göra den med formbar vegofärs. Är tillvägagångssättet lika dant som för köttvarianten? Och tider i ugnen osv? Mvh silvia

  21. Hej!
    Undrar också över om man kan göra denna lakto-ovo vegetarisk på något sätt. Vad har du för tips där?
    Mvh Ylva

  22. Hitta detta recept häromdagen och lagade det i dag. Oj vad gott!!! Tio poäng från mig och familjen…aldrig har jag sett 1 kg köttfärs gå åt under en enda måltid…! Nästa gång blir det dubbel sats på en gång! I dag hade vi pitabröd, och dina goda såser till, nästa gång läger vi köttet på kebabpizza. Du har rätt…det här är mycket godare än gatukökets! Tusen tack för ett topprecept!
    Anna

  23. Yvonne Löf says:

    Hej! Vill börja med att tacka för alla dina härliga recept! Jag bor i Finland och har aldrig sett kumminpulver i kryddhyllan här. Kan tänka mig att sätta spiskummin, men undrar vad ”sju kryddor” innehåller, eftersom det också är obekant för mig otänkte om jag kan blanda till själv. Med vänlig hälsning, Yvonne

    1. Minou says:

      Sök här på bloggen på “Orientaliska kryddblandningar”. Där finns bl a Zeinas recept på sju kryddor. Jag blandade till en sats och den blev godare än affärens.

  24. Anonym says:

    Hej, jag undrar om man kan göra denna på kycklingfärs och om det är lika lång tid i ugnen som gäller?
    Hälsning Tess

    1. Fredrik says:

      Jag har gjort på kycklingfärs enligt detta receptet och ja tycker att det nästan blir bättre än med köttfärs.

  25. Anonym says:

    Love u Zeina

  26. Minou says:

    Zeina har ett recept på vegansk kebab koobideh här på bloggen. Kanske kan de som inte äter kött få lite vägledning där?

  27. Hej, jag jobbar som Hkk lärare och tänkte låta mina elever göra detta recept, men då vi har begränsat med tid så behöver jag lägga det på två lektioner och undrar då om om det det blir bra om man fryser in färsen utan att ha skivat den för att sedan tina den en vecka senare och då skiva den?

  28. Joanna says:

    Vet inte vad gjorde jag för fel,jag fick inte den så fast och den gick sönder vid uppskärningen och stekningen.Tycker jag följde receptet exakt.Gott annars!

  29. Johanna Kelshaw says:

    Hey, undrar bara om skivorna måste stekas eller om det går att äta utan att göra det? Tänker på kalorierna

  30. Sarah says:

    Har lagt den i lergryta istället för aluminiumfolie och funkat bra, tack Zeina för det fantastiskt recept.

  31. Har gjort receptet med spiskummin tre gånger vilket blivit fantastiskt gott. Men denna gången testade jag att göra den med sju kryddor. De var enligt mig väldigt mycket sämre, dag och natt. Blir definitivt spiskummin hädanefter

  32. Supergod!

  33. caroline elb says:

    Gör detta recept med vegansk formbar färs och det blir lika gott 🙂

  34. Markus says:

    Att pannstekta köttfärsskivor är “mycket godare” än en grillad millimetertunn kebabstrimla från en riktig kebabstock känns lite väl pretentiöst. Detta och gatukökets kebab är två helt olika rätter i mina ögon. En klassisk kebab är i princip omöjlig att få till hemma. Tyvärr krävs en snurrande grill och en köttstrimlare som kan skära bort den tunna grillytan för att det ska kännas som kebab.

    Men absolut en smart köttprodukt att ha i frysen när man är sugen på något enkelt.

  35. Johan Nilsson says:

    Om man vill ha den glutenfri, kan man byta ut mjölet mot majsmjöl eller potatismjöl? Eller annat, och i så fall vad?

Lämna ett svar till Ines Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close