Färs/ Libanon/ Mezza/ Utvalt

Hummus med köttfärs- Hummus b lahme

Tänk dig en skål med krämig hummus och en kryddig köttfärsblandning över det… mmm. Ringla över olivolja och servera med pitabröd. Kan avnjutas som en hel måltid eller som en del av ett mezzabord.
Fotor_144560562614572

1 stor tallrik Hummus med köttfärs
Hummus– recept hittar du HÄR!
Köttfärsblandning:
1 gul lök
200 g köttfärs
1 dl pinjénötter eller grovhackade valnötter
0.5 tsk sjukryddor- recept HÄR!
1 tsk paprikapulver eller cayennepeppar
Salt & peppar
1 liten bunte finhackad persilja eller 1 msk torkad mynta
Valfri tillsättning:
2-3 msk granatäppelsirap

Gör såhär:
Gör hummus enligt receptet och ställ i kylen. Finhacka löken, stek i olja tills den får färg. Blanda sedan i färsen och stek tills den smular sig och får färg. Tillsätt kryddorna, nötterna och persilja eller mynta. Stek en stund till, smaka av och krydda eventuellt mer. Vänd i granatäppelsirapen och stäng av värmen. Lägg hummusen på ett fat, toppa med färsen, ringla över olivolja och servera med pitabröd. Du kan servera färsen varm eller kall.
Fotor_144560503187479Fotor_14456050703198Fotor_144560555275876

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Karin Andersson
    18/03/2016 at 19:33

    Supergott

    • Reply
      Zeina
      20/03/2016 at 23:03

      Tack 😀

  • Reply
    R
    23/10/2017 at 18:33

    Helt fantastiskt bra recept, återigen från din sida. Har ätit på fina libanesiska restauranger utomlands men har aldrig ätit en bättre hummus b lahme än det här receptet. Wow!

  • Leave a Reply

    19 − arton =