Färs/ Libanon/ Mezza/ Palestina/ Syrien/ Utvalt

Hummus med köttfärs- Hummus b lahme

Tänk dig en skål med krämig hummus och en kryddig köttfärsblandning över det… mmm. Ringla över olivolja och servera med pitabröd. Kan avnjutas som en hel måltid eller som en del av ett mezzabord.
Fotor_144560562614572

Missa inte att förhandsbeställa ett signerat exemplar av min kokbok. Sista chansen nu att få ett singnerat ex. Om två veckor ska jag signera alla era böcker och i slutet av denna månad skickas alla era böcker ut 😀 Läs mer om boken och klicka hem en HÄR!

4 små eller 2 stora portioner
Hummus– recept hittar du HÄR!
Köttfärsblandning:
1 gul lök
200 g köttfärs
1 dl pinjénötter eller grovhackade valnötter
0.5 tsk sjukryddor- recept HÄR!
1 tsk paprikapulver eller chilipulver
Salt & peppar
1 liten knippe finhackad persilja eller 1 msk torkad mynta
Olivolja
Valfri tillsättning:
2-3 msk granatäppelsirap eller 2 tsk sumak (jag har i sumak)
Servering:
Pitabröd– recept HÄR!

Gör såhär:
Gör hummus enligt receptet och ställ i kylen. Finhacka löken, stek i olja tills den får färg. Blanda sedan i färsen och stek tills den smular sig och får färg. Tillsätt kryddorna, nötterna och persilja eller mynta. Stek en stund till, smaka av och krydda eventuellt mer. Vänd i granatäppelsirapen/sumak och stäng av värmen. Lägg hummusen på ett fat, toppa med färsen, ringla över olivolja, strö på chilipulver och servera med pitabröd. Du kan servera färsen varm eller kall.
Fotor_14456050703198

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Karin Andersson
    18/03/2016 at 19:33

    Supergott

    • Reply
      Zeina
      20/03/2016 at 23:03

      Tack 😀

  • Reply
    R
    23/10/2017 at 18:33

    Helt fantastiskt bra recept, återigen från din sida. Har ätit på fina libanesiska restauranger utomlands men har aldrig ätit en bättre hummus b lahme än det här receptet. Wow!

  • Leave a Reply