Grytor/ Indien/ Potatis/ Vegetariskt

Indisk potatiscurry- Vegetarisk

Läcker indisk gryta med härliga smaker. Du kan enkelt göra rätten vegansk genom att ha i mjölkfria produkter som tex havregrädde istället för vanligt grädde. Serveras gärna med bröd, yoghurt och mynta.

4 portioner
1 finhackad lök
4 pressade vitlöksklyftor
2 msk färsk riven ingefära
1 dl tomatpuré
2 dl grädde (valfri sort, matlagnings- visp- eller havregrädde)
6 dl vatten
4-6 potatisar
Chili efter smak
Kryddor:
2 tsk garam masala
2 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin (pulver)
1 tsk koriander (pulver)
1 tsk kardemumma (pulver)
1 tsk cayennepeppar eller paprikapulver
2 st grönsaksbuljongtärningar
Salt & peppar
Stekning:
Rapsolja
Serveringsförslag:
Yoghurt och finhackad mynta (soja- eller havreyoghurt eller turkiskt yoghurt funkar alldeles utmärkt)
Chapatibröd– recept finns HÄR! (veganskt bröd)
Naan- recept finns HÄR!

Gör såhär:
Hetta upp olja i en vid kastrull, stek lök, vitlök och ingefäran på medelvärme några minuter under omrörning, ha koll så de inte bränns vid. När de mjuknatvänder du i tomatpurén, chili och kryddorna. Tillsätt eventuellt mer olja. Stek i 4-5 min tills tomatpuren mörknar, det kommer att dofta ljuvligt från alla kryddor.

Blanda i hett vatten, buljong, rör om och koka upp. När det puttrat 2-3 minuter, sänk värmen, häll i grädden, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt/peppar. Lägg grytlocket på glänt och låt småputtra i ca 45 min. Rör om då och då. Skala och skär potatisarna i bitar, häll i grytan och låt koka under lock i 30 min. Servera med bröd, en klick yoghurt och finhackad mynta.  

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

16 − två =