Kryddig köttfärs med tomat och ägg, enkelt och mycket gott. Makhlama är en irakisk rätt som gärna serveras till brunch med pitabröd och en kopp te. Passar även perfekt som lunch. 
makhlama-6

4 portioner makhlama
500 köttfärs
1 gul lök
1 liten bunte persilja
2 st mogna tomater
5-6 st ägg
1 tsk gul curry
Salt & peppar
Rapsolja till stekning

Gör såhär:
Hacka lök och tomat i tärningar. Finhacka persiljan. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och börja med att steka löken glansig. Tillsätt köttfärsen och curry, stek tills färsen blir genomstekt. Vänd i tomat och persilja. Stek under omrörning i 2-3 min, tills tomaterna mjuknar. Krydda med salt och peppar. Gör små gropar i färsen och knäck försiktigt i äggen. Låt stekas långsamt tills äggen stelnar. Lägg ett lock på stekpannan så stelnar äggen snabbare. Du kan även röra runt allting så får du äggröra istället. Strö lite salt och peppar på äggen. Servera med bröd och grönsaker bredvid.
makhlama-5makhlama-3
makhlama

Kopiera