Fisk & Skaldjur/ Grytor/ Indien/ Utvalt

Jamaicansk gryta med curry och räkor

Jamaicansk curry

En het och fräsig karibisk gryta med curry och räkor från Jamaica. Den är oemotståndligt god och dessutom lättlagad. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem. Riktigt god!
jamaicansk-2

4 portioner Jamaicansk gryta med curry
400 g stora räkor
1 burk kokosmjölk
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 röd mogen tomat
Färsk chili (justera styrkan efter smak)
1 liten bunte färsk timjan
1 stor msk tomatpuré
1 msk gul curry
1 msk majsstärkelse
2 dl vatten
Salt & peppar
Olja till stekning
TIPS! Vill du göra denna gryta vegetarisk funkar det utmärkt att byta ut räkorna mot potatis.

Gör såhär:
Använder du djupfrysta räkor tinar du dem, skalar och låt rinna av. Hacka lök i tärningar, paprikorna i bitar och finhacka vitlöken. Hacka även tomaten och chili. Hetta upp olja och stek lök, paprika och vitlök tills de mjuknar. Vänd i tomat, chili och curry, fräs lite till under omrörning. Häll över kokosmjölk och tomatpuré. Koka upp och låt puttra i ca 15 min. Smaka av och krydda eventuellt med mer curry.

Blanda majsstärkelse med 2 dl vatten, rör om tills stärkelsen är helt upplöst i vattnet. Häll i grytan och rör om. Majsstärkelsen kommer att göra grytan krämig. Vänd i räkorna och färsk timjan. Krydda med salt och peppar. Koka upp grytan och låt puttra tills räkorna är klara och såsen tjocknar, ca 5 min. Servera med ris.
IMG_2308IMG_2324 IMG_2332jamaicansk

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

ett × fyra =