En het och fräsig karibisk gryta med curry och räkor från Jamaica. Den är oemotståndligt god och dessutom lättlagad. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem. Riktigt god!
jamaicansk-2

4 portioner Jamaicansk gryta med curry
400 g stora räkor
1 burk kokosmjölk
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 röd mogen tomat
Färsk chili (justera styrkan efter smak)
1 liten bunte färsk timjan
1 stor msk tomatpuré
1 msk gul curry
1 msk majsstärkelse
2 dl vatten
Salt & peppar
Olja till stekning
TIPS! Vill du göra denna gryta vegetarisk funkar det utmärkt att byta ut räkorna mot potatis.

Gör såhär:
Använder du djupfrysta räkor tinar du dem, skalar och låt rinna av. Hacka lök i tärningar, paprikorna i bitar och finhacka vitlöken. Hacka även tomaten och chili. Hetta upp olja och stek lök, paprika och vitlök tills de mjuknar. Vänd i tomat, chili och curry, fräs lite till under omrörning. Häll över kokosmjölk och tomatpuré. Koka upp och låt puttra i ca 15 min. Smaka av och krydda eventuellt med mer curry.

Blanda majsstärkelse med 2 dl vatten, rör om tills stärkelsen är helt upplöst i vattnet. Häll i grytan och rör om. Majsstärkelsen kommer att göra grytan krämig. Vänd i räkorna och färsk timjan. Krydda med salt och peppar. Koka upp grytan och låt puttra tills räkorna är klara och såsen tjocknar, ca 5 min. Servera med ris.
IMG_2308IMG_2324 IMG_2332jamaicansk

Kopiera