Buffé/ Gratäng/ Potatis

Janssons frestelse- extra krämig

Jag älskar janssons frestelse och jag gör min extra krämig. Jag snålar inte med grädden, blir nästan som en krämig potatisgratäng. Så gott!

6 portioner Janssons frestelse
1 kg mjölig potatis
2 gula lökar
1 burk ansjovis (125 g)
5 dl grädde (36%-40% fetthalt)
2 dl mjölk
2 msk ansjovisspad
0,5 dl ströbröd
Ca 15 g smör
Serveringsförslag:
Köttbullar– recept HÄR!

Gör såhär:
Skär löken i tärningar och stek i smör. Löken ska inte få färg, bara mjukna och bli glansig. Ställ sedan åt sidan.
Värm ugnen till 200°. Skala potatisen och tvätta nu innan du skär den. Du vill behålla all stärkelse som finns i potatisen för att få en krämig gratäng. Skär sedan i tunna strimlor.
Skär ca 8 st (ta mer eller mindre om du villl det) ansjovisfiléer i strimlor. Smörj en ugnsform med smör och varva sedan potatis, lök och ansjovis i den. Häll över ansjovisspad, grädde och mjölk, skaka på formen så allting blandas väl. Strö över ströbröd, klicka på smöret och baka sedan mitt i ugnen i ca 1 timme. Ta ut och låt svalna innan servering.
6
Janssons frestelse

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

femton + sju =