Detta är lite “fuskvariant” på glass, helt mjölk- och sockerfri dessutom. Om man inte har en glassmaskin hemma och vill göra något snabbt av sina mogna bananer så är detta ett perfekt recept . Bara frys in frukterna och kör i en mixer- VIPS har du en jordgubbsglass. Barn och vuxna älskar den och de blir desto gladare när man säger: “Du äter just nu en nyttig glass !”
3

1 mellanstor burk jordgubbsglass
500-600 g färska jordgubbar (funkar även med djupfrysta)
3 st mogna bananer (tänk på att använda mogna bananer, de ska gärna vara mjuka och bruna i skalet)
Smaksättning, välj fritt:
2 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
2 msk limesaft

Gör såhär:
Rensa jordgubbarna och skär bort skaften från dem. Om jordgubbarna är väldigt stora dela dem i mindre bitar så de blir lättare att mixa. Skala och skär bananerna i bitar. Lägg dem i separata fryspåsar och frys in i ca 1-2 timmar (tills de är helt djupfrysta) eller över natten. Ta ut jordgubbarna och låt stå i rumstemperatur i ca 5 min. Lägg allting i en mixer eller matberedare, tillsätt smaksättning, och kör några varv tills du får en krämig glass, det tar ca 5 min. Öppna upp locket ibland och skrapa ner kanterna. Om massan känns för fast och svårarbetad kan du späda ut den med lite fruktjuice. Ställ i frysen en stund innan servering. Håller sig i frysen upp till 1 månad. Låt glassen stå en liten stund i rumstemperatur innan servering så den mjuknar upp lite.
12

Kopiera