Ibland är det enklaste det godaste. Dessa små läckra munsbitar slänger du snabbt och enkelt ihop på endast 2 ingredienser. Jag älskar kombinationen av salta jordnötter och choklad, det blir lite som snickers i smaken. Detta är ett gammalt recept på bloggen som gjorde succé förra jul. Receptet är detsamma, jag har bara uppdaterat den med nya bilder. 

Ca 20 st bitar jordnötschoklad
300 g valfri choklad (mörk- mjölk- eller vit choklad)
300 g salta rostade jordnötter
Förslag på garnering (kan uteslutas):
Kokos eller smält vit choklad

Gör såhär
Smält choklad över vattenbad. Vänd i jordnötterna och klicka sedan ut små toppar med en sked på ett bakpapper. Blanda smeten vid jämna mellanrum och ha i mer jordnötter om det känns för rinnigt. Strö eventuellt på lite kokos innan de stelnar eller ringla vit choklad över när de har kallnat.  Låt svalna lite i rumstemperatur och ställ sedan in kylen sista stunden tills de stelnar och kallnar helt. Förvara i rumstemperatur eller i kylen i en burk. Lättare och godare än så kan det inte bli.
Fotor_144612691942922Fotor_144612700107437Fotor_144612704051051Fotor_144613378543245

Kopiera