Färs/ Grillat/ Irak/ Kebab/ Kött/ Kyckling/ Libanon/ Utvalt

KEBAB- Mina bästa recept på kebab och goda tillbehör

Jag älskar kebab! Kebab är grillad kött som kan tillagas och serveras på en mängd olika sätt. Gott att serveras i bröd som en rulle, i en tallrik med allt från pommes, bulgur eller ris. En god sås är ett givet tillbehör till. Här kommer mina bästa recept på kebab, bröd, såser och tillbehör samlade på en och samma plats. Mer kebab till folket!

Kebab gjord på köttfärs/kött:

Shawarma är Mellanösterns svar på pulled beef. Köttet marineras flera timmar för att sedan tillagas på låg värme några timmar i ugnen. Riktigt gott att äta i pitabröd med tarator (tahinisås). Recept finns HÄR!
shawarma

Hemmagjord kebabskav– kan ätas i rulle, ha på pizzan, göra en kebabgryta, servera i en tallrik med massa goda tillbehör. Perfekt att ladda frysen med kebabskav. Recept hittar du HÄR!

Kafta– köttfärskebab gjord i långpanna. Enkel att göra och riktigt god. Servera med ris, pommes eller med ett gott bröd. Recept hittar du HÄR!
IMG_5523

Kebab kobideh– persisk kebab som smakar ljuvligt. Kryddig köttfärsblandning och saftiga kebab. Serveras gärna med persiskt ris och grillade grönsaker. Recept hittar du HÄR!
2

Kebabspett– funkar utmärkt att grillas hemma i ugnen eller på grillen. Lite festligt och gott att servera kebaben på spett. Goda att servera med tzatsiki, bröd och sallad. Recept hittar du HÄR!

Shifta– kryddiga köttfärsbiffar som är en annan variant på kebab. Man gör en smakrik blandning och steker små biffar i olja. De blir väldigt goda och mjuka. Serveras gärna med grönsaker och bröd. Perfekta att ha som en sidorätt. Recept hittar du HÄR!
2

Pepsi kebab- Turkisk version där kebaben tillagas i långpanna. Köttet smaksätts med lök, vitlök, persilja och kryddor, fantastiskt gott. Recept hittar du HÄR!

Köfte- Turkiska biffar som serveras med paprikasås och tarator. De kan formas till runda köttbullar, avlånga biffar, grillas på spett eller göras som runda platta biffar. Recept hittar du HÄR!
6

Vegetarisk kebab

Shawarma gjord på oumph, lika gott att tillaga i ugn eller på grillen. Riktigt gott. Recept HÄR!
oumph

Kebab gjord på kyckling:
Djoje kebab– möra och goda kycklingbitar som får gotta sig i en läcker saffransmarinad. En persisk delikates som gärna serveras med ris och grillade grönsaker. Recept hittar du HÄR!

Kycklingshawarma– kycklingkött som skärs i tunna strimlor. Kycklingen marineras i en läcker marinad som gör den extra mör och smakrik. Man grillar shawarman i ugnen och serveras i pitabörd med libanesisk vitlökssås. Så gott! Recept hittar du HÄR!

Shish taouk– smarrig kycklingkebab som grillas på spett. Goda och kryddiga kycklingbitar som blir otroligt möra av marinaden. Goda att servera med pommes, ris eller bröd. Den libanesiska vitlökscremen är ett givet tillbehör till. Recept hittar du HÄR!
Fotor_144215498542333

Kebab gjord på fisk:
Goda laxspett som enkelt grillas i ugnen, vackert och gott. De får gotta sig i en läcker marinad. Recept hittar du HÄR!
13

Goda tillbehör till kebab
Såser
Kebabsås– Två sorters hemmagjorda kebabsåser Vitlök- och tomatsås, lika goda som de man får i sitt favorit kebabställe. Recept HÄR!

Toum– Libanesisk vitlökscremé. Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket. Len och krämig. Recept HÄR!

Tarator är en god sås gjord av sesampasta. En klassiker till falafel och kebab. Recept HÄR!
23012016-IMG_7846

Tzatsiki– Recept HÄR! 
Persisk tzatsiki– Masto khiar. Recept HÄR!
Hummus– Recept HÄR!
Baba ganoush– En god libanesisk dippa med grillad aubergine, citron och sesampasta. Recept HÄR!
Muhamarra– paprika- och valnötsröta. Recept HÄR! 

Bröd:

Orientaliskt Tunnbröd– En mjukt och gott bröd som är perfekt att fylla och göra en rulle av. Lättbakad bröd som görs i stekpanna. Recept HÄR!
412

Pitabröd– Recept HÄR
Fotor_144233556694494

Ris och bulgur:

Persiskt ris– Luftigt ris med saffran. Recept HÄR!
Tomatbulgur-. Recept HÄR! 
Kisir– Turkisk sallad med bulgur. Recept HÄR!

Grönsaker och sallader

Grillade grönsaker– Recept HÄR!
Tabouli– Libanesisk persiljesallad. Recept HÄR!
Fatoush– Libanesisk sallad med pitabröd- Recept HÄR!

Drinkar

Dough- Ayran, yoghurtdrink med kolsyra. Recept HÄR!
Klassisk ayran utan kolsyra. Recept HÄR!

Recept på fler goda drinkar hittar du HÄR!
Ayran

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

åtta + fjorton =