Kebab/ Pizza

Kebabpizza

Hemmagjord kebabpizza toppad med hemmagjord kebabkött. Supersmarrigt med massa vitlökssås på och heta feferonis. Receptet på pizzadegen är RIKTIGT bra!! Om du vill göra en vanlig pizza utan kebab funkar det alldeles utmärkt. Du kan med fördel förbereda degen dagen innan du ska baka pizzan.

Av samma deg kan du baka grymt god pizza toppad med din favorittopping.

4 pizzor
Pizzadeg:
20 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
2,5 dl vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
0,5 dl olivolja eller rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk socker

Tomatsås:
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk oregano
0,5 tsk salt
0.5 tsk socker
1,5 tsk balsamvinäger

Topping:
300 g kebabkött- recept finns HÄR! om du vill göra egen
5 dl riven ost
Isbergssallad, tomat gurka, feferoni

Vitlökssås
0,5 dl majonäs
1 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl vatten
0,5 tsk socker
Salt & peppar

RECEPT PÅ PIZZASALLAD HITTAR DU HÄR!

Gör såhär:
Degen: Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i några minuter. Det bästa vore om degen får jäsa i kylen över natten. Den klarar sig i kylen flera timmar. Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten och täck ordentligt med en plastpåse. Mjöla degen så den inte fastnar. Har du inte tid att vänta så länge så låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 45 min. När degen jäst klart så delar du den i 4 delar och formar till en boll. Låt vila i ca 10 min under bakduk.

Tomatsåsen: Fräs vitlöken i olivoljan några sekunder. Lägg i tomatpuré och fräs den med en stund. Blanda i övriga ingredienserna och låt puttra långsamt i 20 min utan lock, rör om då och då. Låt svalna innan den läggs på pizzan.

Vitlöksåsen: Blanda samman alla ingredienser och ställ i kylen ett tag innan servering. Om du vill ha en rinnig sås, späder du ut den med lite mer vatten. För en skarpare vitlökssmak tillsätter du mer vitlök.

Nu till knepet som ger dig den bästa pizzan. Sätt ugnen på högsta värme och välj att värmen ska komma från nedre delan av ugnen. Ställ in en plåt på nedersta falsen av ugnen och stäng luckan. Låt ugnen stå så i ca 15 min så den blir ordentligt varm. Kavla degen tunn och lägg sedan den på ett bakplåtspapper. Gör detta innan du toppar pizzan. Bred på tomatsås, strö på riven ost och avsluta med kebab.  Ta din pizzaspade (stänkskydd) och lyft pizzan tillsammans med bakplåtspappret och lägg det direkt på den varma plåten i ugnen. Var försiktig för att plåten är väldigt varm nu. Pizzan blir klar väldigt snabbt på detta vis. Ha koll så du inte bränner den. För att se om pizzan är klar lyfter du på den och ser undersidan av degen. Den ska ha en fin gräddad färg, tiden varierar beroende på hur stark ugn du har, ca 5-7 min behöver gräddningstid brukar vara lagom.

Toppa pizzan med hackad sallad, tomat, gurka, vitlöksås, feferoni  och servera direkt!

Min pizzaspade 😉

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

två × 3 =