Grillat/ Kebab/ Libanesiskt/ Såser & Dressingar

Kebabsås

Två sorters hemmagjorda kebabsåser. Vitlök- och tomatsås, lika goda som de man får i sitt favorit kebabställe.

Vitlökssås
1 dl majonäs
1,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk vitlökspulver eller 1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk svartpeppar
1 tsk socker
1 tsk salt

Blanda samman alla ingredienser och ställ i kylen ett tag innan servering. Om du vill ha en rinnig sås, späder du ut den med lite vatten. För en skarpare vitlökssmak tillsätter du mer vitlök.
Het tomatsås
1 pkt/burk krossad tomat (ca 390 g)
1 liten lök
1 msk sambal oelek eller chilipulver (kan ersättas med paprikapulver för mild sås)
1,5 tsk salt
1 tsk socker

Finhacka lök och stek i olja tills det mjuknar och får färg. Häll i övriga ingredienser och låt puttra med grytlocket på glänt i ca 20-30 min. Smaka av och krydda eventuellt mer. Mixa den slät, låt puttra 2-3 minuter till. Kan serveras kall eller varm. Servera med hemmagjord kebab, recept finns HÄR! 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Louise
    20/01/2017 at 09:40

    Hej!
    Till vitlökssåsen står det en pressad vitlök. Är det en hel vitlök som ska pressas eller bara en klyfta?

    • Reply
      Zeina
      20/01/2017 at 09:42

      Hej! Jag menar en klyfta ❤

      • Reply
        Louise
        21/01/2017 at 19:14

        Tack för svar! En hel vitlök lät rätt osannolikt men man vet ju aldrig.

    Leave a Reply

    tio − 7 =