Två sorters hemmagjorda kebabsåser. Vitlök- och tomatsås, lika goda som de man får i sitt favorit kebabställe.

Vitlökssås
1 dl majonäs
1,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk vitlökspulver eller 1 pressad vitlök
1 tsk svartpeppar
1 tsk socker
1 tsk salt

Blanda samman alla ingredienser och ställ i kylen ett tag innan servering. Om du vill ha en rinnig sås, späder du ut den med lite vatten. För en skarpare vitlökssmak tillsätter du mer vitlök.
Het tomatsås
1 pkt/burk krossad tomat (ca 390 g)
1 liten lök
1 msk sambal oelek eller chilipulver (kan ersättas med paprikapulver för mild sås)
1,5 tsk salt
1 tsk socker

Finhacka lök och stek i olja tills det mjuknar och får färg. Häll i övriga ingredienser och låt puttra med grytlocket på glänt i ca 20-30 min. Smaka av och krydda eventuellt mer. Mixa den slät, låt puttra 2-3 minuter till. Kan serveras kall eller varm. Servera med hemmagjord kebab, recept finns HÄR! 

Kopiera