Dessert/ Efterrätt/ Frukt & Bär/ Tårta

Kokos- och ananastårta

En frisk och fruktig kokos och ananastårta med smak av sommaren. Exotisk och fräsch, ganska lätt, inte mastig eller tung. Tja inte heller så svår att göra heller, en riktigt fullträff med andra ord!

Ca 10-12 bitar ananstårtatårta
Kokoskräm
200 g philadelphiaost
60 g smör
2 dl florsocker
1 skvätt citronsaft
2 dl riven kokos
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Se till att smöret är mjukt, värm det i mikron lite men det ska inte smälta. Vispa samman alla ingredienser, förutom kokosen, till en jämn smet.
Rör sedan i kokosen.
IMG_1234

Vaniljkräm
2 dl mjölk
5 msk snabbvispad vaniljsås pulver (marsans)
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till krämen och ställ i kylen i 10 min.
IMG_1209

Tillbehör:
Färdiga tårtbottnar eller baka egna- recept HÄR!
1 stor burk ananasringar med juice
Ca 1 dl riven kokos

Ihop montering av tårtan:
Låt ananasen rinna av, spara all juice och dela ringarna i bitar. Dela ett bakplåtspapper i 3 lika stora delar. Lägg dem på ett fat och sedan ett tårtbotten över, nu kan du kladda som du vill och sedan försiktigt dra bort pappren. Ringla häften ananasjuicen över, bre på häften av vaniljkräm och lägg sen ananasbitar över. Upprepa samma procedur med ett till botten och avsluta med sista botten. Täck hela tårtan kokoskrämen, snugga till krämen med en tårtspatel eller stekspade, avsluta med att garnera med riven kokos. Ställ i kylen en stund innan servering, gärna minst 2 timmar eller dagen innan så hinner den gotta sig en stund.

IMG_1193

Jag bakar mina egna bottnar men det funkar lika bra med färdigköpt.

 

IMG_1204

Ringla ananasjuice över.

IMG_1213

Smeta över vaniljkrämen och garnera med ananasbitar. Upprepa samma procedur med andra biten. Smidigt med bakpapper på fatet så kan du kladda ifred och fortfarande ha ett rent fat vid servering.

IMG_1244

Jag har ingen tårtspatel så jag jämnar till kokoskrämen med en stekspade, funkar lika bra.

Garnera med riven kokos och ställ i kylen en stund innan servering. Snyggt och gott!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Yusor
    17/01/2016 at 18:18

    Gud vad den blev god!

    • Reply
      Zeina
      18/01/2016 at 22:33

      ÅH så härligt. Glad jag blir 🙂 Tack snälla för att du berättar. Kram kram

  • Reply
    Nora
    12/04/2016 at 08:12

    Hejsan!
    Jag undrar om det finns ett sätt att slippa äggsmaken i tårtan. Vill jätte gärna baka min egen Tårtbotten men e känslig för just ägglukt o smak.

    • Reply
      Zeina
      17/04/2016 at 09:55

      Hej,
      Jag tycker inte att det smakar så mycket ägg men du kan ha i vaniljsocker om du vill. Det kan funka 🙂

  • Reply
    crisha
    23/12/2016 at 11:06

    Går de att täcka med marsipan? =)

    • Reply
      Zeina
      09/01/2017 at 11:20

      Hej,

      Det funkar bra

  • Reply
    Hedda Söderberg
    31/03/2017 at 21:53

    gud vad gott!! Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
    http://nouw.com/heddasöderberg

  • Leave a Reply