Bakverk/ Efterrätt/ Tårta

Kolacheesecake

En underbar och annorlunda cheesecake med kolasmak och krämig konsistens. Lätt att baka och ingen ugn behövs. Den är ganska söt i smaken, servera gärna med bär eller frukt.
cg5cg6

Kolacheesecake
Ingredienser 
100 g smör
14 st digestivekex
Fyllningen:
100 g vit choklad
2 dl Dulche de leche (se bild)
200 g cream cheese (tex philadelphiaost)
1 msk vaniljsocker
Garnering:
100 g vit choklad
Jordgubbar

Gör såhär:
Smält smöret, smula sönder kexen och blanda samman allting. Jag brukar köra dem i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Ställ i kylen och låt stelna. Smält choklad över vattenbad. Lägg alla ingredienser till fyllningen och blanda med en visp till smeten blir helt slät.Du kan dekorera tårtan med jordgubbsskivor. Skiva och tryck fast dem runt hela kakformen (se bild). Bären kan även serveras bredvid.

Häll smeten i formen, banka väldigt försiktigt formen på bordet 2-3 ggr för att gå bort luftbubblor. Ställ i kylen och låt stelna i 4 timmar eller över natten. Om du tycker att kakan är för lös så kan du ställa den i frysen i 30 min innan servering. Den ska vara krämig och lite kladdig. Riv vit choklad på grova sidan av rivjärnet och strö över kakan. Lossa den försiktigt med en kniv runt om innan du öppnar upp formen. Servera!
cg1
cg2cg3
cg11cg9

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

två × fem =