Ägg/ Asien/ Färs

Koreansk färs serverad med ägg & wokade grönsaker

Koreansk färs med ris är en favoriträtt här hemma som mina barn älskar. Väldigt lättlagad och smakrik rätt. Man kan enkelt byta ut köttfärsen mot veggofärs. Det blir lika gott! För variationens skulle serverade jag min koreanska färs med wokade grönsaker och ägg. HÄR! kan du se hur jag annars brukar servera rätten. Detta blev nästan som en lättlagad variant på bibimbap. Supergott!4 portioner
500 g färs av valfri sort (kött- eller veggofärs)
3 st vitlöksklyftor
2 salladslökar
Olja till stekning
Sojasås:
3/4 dl söt soja (ketjap manis funkar jättebra)
3/4 dl soja (jag använder kikkoman)
1,5 msk färsk riven ingefära (kan bytas ut mot 1,5 tsk torkad ingefära)
3 tsk sesamolja
2 tsk chiliflakes (läs tips nedan)
Servering:
Ris
4 st ägg
Olja till stekning
Grönsaker:
1 broccolihuvud
2 st morötter
6 st champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja till stekning
TIPS! Om du vill ha en mild smak på färsen kan du utesluta chiliflaksen och ersätta det med lite paprikapulver. Vid servering kan man själv välja om man vill ha chili på sin egen portion.

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen. Tänk på att sesamolja kan lätt ta över i smaken, var försiktigt när du tillsätter det så du inte har i mer än nödvändigt. Ställ såsen åt sidan.

Börja med färsen. Hacka vitlök och salladslök. Hetta upp olja och stek färsen tillsammans med vitlöken under omrörning. När färsen fått färg och börjar smula sig tillsätter du sojasåsen, spara 1/3 av såsen till grönsakerna. Rör om och låt sjuda på medelvärme i ca 5 min. Vänd i salladslöken och fräs allting i ca 1 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja eller salt.

Grönsakerna. Hacka alla grönsaker. Hetta upp olja, fräs vitlök några sekunder o oljan. Vänd i alla grönsaker och stek grönsakerna i 3-4 min, de ska fortfarande vara krispiga. Häll över sojasås, stek lite till.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen. Servera färsen med ris, wokade grönsaker och ägg. Ljuvligt!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply