Asien/ Färs/ Vegetariskt

Koreansk färs- Middag på 30 min

Koreansk färs är en riktigt god rätt som du enkelt slänger ihop på max 30 min! Lika god att tillagas med kött- eller veggofärs.

4 portioner
500 g färs av valfri sort (kött- eller veggofärs)
3 st vitlöksklyftor
2 salladslökar
Olja till stekning
Sojasås:
0,5 dl söt soja (se bild nedan, kan bytas ut mot 0,5 dl råsocker)
0,5 dl soja (jag använder kikkoman)
1 msk färsk riven ingefära (kan bytas ut mot 1 tsk torkad ingefära)
2 tsk sesamolja
1 tsk chiliflakes (läs tips nedan)
Servering:
Ris
Broccoli
Sesamfrön (valfritt)
Sweet chilisås
TIPS! Om du vill ha en mild smak på färsen kan du utesluta chiliflaksen och ersätta det med lite paprikapulver. Vid servering kan man själv välja om man vill ha chili på sin egen portion. Den söta sojan som jag har använt hittade jag i en asiatisk livsmedelsbutik.

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen. Tänk på att sesamolja kan lätt ta över i smaken, var försiktigt när du tillsätter det så du inte har i mer än nödvändigt. Ställ såsen åt sidan.

Hacka vitlök och salladslök. Hetta upp olja och stek färsen tillsammans med vitlöken under omrörning. När färsen fått färg och börjar smula sig tillsätter du sojasåsen. Rör om och låt sjuda på medelvärme i ca 5 min. Vänd i salladslöken och fräs allting i ca 1 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja eller salt.

Lägg ris i skål, toppa med färsen, broccoli, sesamfrön och servera! MUMS!!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

18 + tretton =