Korvstroganoff är en lättlagad och omtyckt gryta. Jag kryddar den med extra med curry och paprikapulver för att få en godare smak.
3

4 portioner korvstroganoff
500 g korv av valfri sort
1 stor lök
1 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry (går att uteslutas )
0,5 buljontärning av valfri sort eller salt
Svartpeppar

Gör såhär:
Hacka löken och skär korven i långa strimlor eller runda slantar. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Stek löken mjuk först och tillsätt sedan korven. Fräs under omrörning tills de får färg. Tillsätt mjöl och blanda ordentligt. Häll över hett vatten, tomatpuré och alla kryddor. Rör om tills tomatpuré och mjöl löses upp. Låt puttra i ca 10 min. Häll i grädden och låt puttra 10-15 min till. Servera med ris, råris, potatis eller pasta.
korvstroganoff-2

Kopiera