Fisk & Skaldjur/ Pasta & Nudlar/ Såser & Dressingar

Krämig laxpasta- Middag på 30 min

Igår fyllde jag år och slog till med en riktig god kalasmiddag. Krämig laxpasta som görs på nolltid. Jag serverade min pastasås med färsk tagliatelle, parmesan, ruccola, cocktailtomat, balsamico och varma baguetter.  MUMS! Det blev en hit hos alla i familjen.
laxpastalaxpasta

6 portioner krämig laxpasta
500 g lax
100 g färsk spenat, sparris eller ärtor
2 st schalottenlök eller 1 vanlig lök
2 st vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
2 dl grädde eller mjölk
1 fiskbuljongtärning eller salt
Svartpeppar
1 tsk dijonsenap
1 msk rivet citronskal (endast det gula)
Citronsaft efter smak
Smör eller olja till stekning
TIPS! Du kan utesluta grädde eller mjölk i såsen, de har jag i för att späda ut crème fraichen som är lite tjock. Om du vill lyxa till din pastasås kan du även vända i räkor tillsammans med laxen. Gillar du sting i maten är det gott att strö på chiliflakes vid servering.

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar stek i olja eller smör. När löken mjuknat och fått lite färg pressar du vitlöken och steker lite till. Häll sedan över crème fraiche, mjölk/grädde, dijonsenap, buljongtärning/salt, svartpeppar och rivet skal från citron, blanda väl. Låt såsen koka upp och puttra i 10 min. Vänd sedan i färsk spenat, ärtor eller sparris, låt koka i 10 min till. Hacka laxen i tärningar och vänd försiktigt ner i såsen, smaksätt med lite citronsaft från färsk citron och låt puttra i 3-5 min. Koka inte laxen mer än nödvändigt, då blir den torr. Servera med pasta, gärna färsk tagliatelle, ruccola och parmesan.
laxpastalaxpastalaxpastalaxpastalaxpasta

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    hanna
    31/08/2016 at 15:50

    Ska de vara laxfile eller rökt lax? Svårt att se på bilderna och receptet? Mvh Hanna

    • Reply
      Zeina
      04/09/2016 at 20:24

      Det ska vara laxfile 😀

  • Reply
    Neha
    31/10/2016 at 19:24

    Creme fraiche/mjölken skar sig kan man fortsätta laga o äta ändå?

    • Reply
      Zeina
      08/11/2016 at 20:57

      Det går bra att fortsätta laga maten 😀

  • Reply
    Mariam
    08/01/2017 at 12:37

    Hej,
    Ser jättegott ut, har dock inte dijonsenap. Går det utan senapen ?

    • Reply
      Zeina
      09/01/2017 at 11:09

      Hej,
      Det funkar bra utan

  • Reply
    Hanna
    15/02/2017 at 14:58

    Till hur många personer räknar du 6 portioner? Funderar på att göra detta, till 8 personer nämligen.
    Trevlig blogg! 🙂

    • Reply
      Zeina
      17/02/2017 at 13:46

      Hej!
      Jag räknar det till 6 personer 😀

  • Reply
    Fatima
    04/04/2017 at 20:39

    Den var perfekt som matlåda till en student! Jag hade ris istället för pasta! Du är bäst!

  • Leave a Reply

    17 − sjutton =