Buffé/ Grillat/ Potatis/ Vegetariskt

Kraschad potatis med vitlökssmör

Kraschad potatis är ett fantastiskt gott tillbehör till maten. Det är precis som det låter, potatis som “kraschas”, penslas med vitlökssmör och bakas krispiga och gyllene. Smarrigt!
kraschad potatis

4 portioner kraschad potatis i ugn
12 st potatisar
100 g smör (1 dl olivolja funkar också bra)
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad eller färsk rosmarin
Salt & peppar

Gör såhär:
Koka potatisarna mjuka med skal, låt rinna av. Värm ugnen till 200°. Smält smöret och blanda med pressad vitlök, salt och peppar. Lägg potatisarna på en plåt och “krascha” dem med en slev eller potatisstöt. Pensla dem med vitlökssmöret och strö på rosmarin. Baka dem gyllene mitt i ugnen i ca 15 min. Servera dem med önskad tillbehör.

kraschad potatiskraschad potatiskraschad potatiskraschad potatis

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

11 − två =